Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τρόμος στη Νότια Αφρική: Τεράστια κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων «σάρωσαν» παράκτιες περιοχές - Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες (videos)

Το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τη λεγόμενη «ανοιξιάτικη παλίρροια»

19 Σεπτεμβρίου 2023 13:35
Τρόμος στη Νότια Αφρική: Τεράστια κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων «σάρωσαν» παράκτιες περιοχές - Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες (videos)
Από Εύη Κουρίδου

Τεράστια κύματα του ωκεανού έπληξαν θανάσιμα παράκτιες περιοχές της Νότιας Αφρικής, λόγω ενός φαινομένου που ονομάζεται «ανοιξιάτικη παλίρροια».

Το φαινόμενο αυτό άφησε δύο νεκρούς και τραυμάτισε αρκετούς, δήλωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους έως και 9,5 μέτρων, με ορισμένα να καταστρέφουν παραθαλάσσια κτήρια και να σαρώνουν αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.

Σε διάφορα σημεία σε όλη την ακτή, οι θάλασσες ξεσηκώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, έσπασαν κάγκελα, δρόμους και κτήρια. Τα νερά σάρωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο, τους δρόμους, κτήρια ενώ παρέσυραν αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Η πτήση του τρόμου: Βγάζουν επιβάτες από το αεροσκάφος με φορεία μετά από σοβαρές αναταράξεις (video)

Στον κόλπο του Γκόρντον κοντά στο Κέιπ Τάουν, το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και βύθισε εντελώς κάποια άλλα. Ζημιές παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία από τα περίχωρα του Κέιπ Τάουν στα νοτιοδυτικά μέσω της περιοχής διακοπών Garden Route και μέχρι την ανατολική ακτή της επαρχίας KwaZulu-Natal, δήλωσαν οι αρχές, μεταδίδει το Associated Press.

Το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τις υπερτάσεις της θάλασσας

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τις υπερτάσεις της θάλασσας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν.

Ένας από τους δύο που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια 93χρονη, που τραυματίστηκε όταν το νερό παρέσυρε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή, αν και το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης είπε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share