Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς - Βίντεο τρόμου από το Μαρόκο

Η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη

11 Σεπτεμβρίου 2023 21:07
Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς - Βίντεο τρόμου από το Μαρόκο
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μαροκινοί διασώστες συνεχίζουν την ολοένα πιο αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια και να προσφέρουν βοήθεια στους εκατοντάδες άστεγους, τα σπίτια των οποίων μετατράπηκαν σε σωρούς από ερείπια, 48 ώρες και πλέον μετά τον σεισμό που άφησε πίσω πάνω από 2.100 νεκρούς. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, οι αρχές αναζητούν πλάνα που έχουν καταγράψει κάθε στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την καταστροφή.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εγκατεστημένη σε σπίτι στην περιοχή του Μαρακές, έχουν καταγραφεί μυστηριώδεις εκρήξεις μπλε φωτός στον ουρανό, περίπου τρία λεπτά πριν από τον ισχυρό σεισμό. Η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη, όπως επίσης και αν ήταν προάγγελος επικείμενης καταστροφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την JP, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο πριν από κάποιο μεγάλο σεισμό. Αντίστοιχα βίντεο είχαν δημοσιευθεί και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα, με μία θεωρία που αναλύει η Jerusalem Post, η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων. Ωστόσο διευκρινίζεται, ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, με το πρώτο σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί το 1965 σε σχέση με μια ισχυρή δόνηση στην Ιαπωνία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απάντήσεις, παρά μόνο θεωρίες.

Τα «φώτα σεισμών» εξάλλου, δεν εμφανίζονται πάντα, όπως επισημαίνει η Jerusalem Post. Οταν εμφανίζονται πάντως, τείνουν να βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share