Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Μεγαλείο ψυχής: Δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μητέρα της και της έσωσε τη ζωή

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για την ταλαιπωρημένη γυναίκα

1 Σεπτεμβρίου 2023 19:12
Μεγαλείο ψυχής: Δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μητέρα της και της έσωσε τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mια μητέρα 5 παιδιών από την Αμερική, η Jessica Jordan, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στο μεγαλείο της ψυχής της κόρης της, η οποία της έκανε ένα ανεκτίμητο δώρο και δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μαμά της, σώζοντας την.

Η Jordan διαγνώστηκε κοκκιωμάτωση με πολυαγγειίτιδα, μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια, πριν από 12 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το συγκεκριμένο αυτοάνοσο προκαλεί οίδημα και φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος σε όργανα όπως οι πνεύμονες και τα νεφρά.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Jordan. Τα νεφρά της είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά και χρειαζόταν πολύ συχνά αιμοκάθαρση. Έπρεπε, λοιπόν, επειγόντως να βρει συμβατό δότη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση για να ζήσει. Την ίδια ώρα, συγκινεί μια πεθερά που έδωσε το νεφρό στη νύφη της.

Η Jessica Jordan με την κόρη της
Η Jessica Jordan με την κόρη της

Tότε ήταν που η 18χρονη κόρη της προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, λέγοντάς της ότι το μόνο που την ένοιαζε ήταν «να ζήσει πολλά και καλά χρόνια». Παρά τις ενστάσεις της Jordan, η Brooke δεν άλλαζε με τίποτα γνώμη.

Τελικά, η Jordan υπέκυψε και δέχτηκε αυτό το πολύτιμο δώρο από την κόρη της.

Η μεταμόσχευση στέφθηκε από επιτυχία και η μητέρα 5 παιδιών απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και δηλώνει ευγνώμων για την θυσία που έκανε η κόρη της για να γίνει καλά.

25χρονη χάρισε κρυφά τον νεφρό της στον άρρωστο πατέρα της - Το βίντεο που «γονάτισε» το TikTok!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok. Μία 25χρονη χάρισε κρυφά τον νεφρό της στον άρρωστο πατέρα της. Η στιγμή που η κόρη περνά την πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο και συναντά τον πατέρα της φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Ο John Ivanowski έπασχε από κάποια μορφή νεφροπάθειας με αποτέλεσμα να χρειάζεται αιμοκάθαρση δύο φορές της εβδομάδα. Η κόρη του Delayne, εξέφρασε την επιθυμία της να του δωρίσει τον νεφρό της για να σωθεί ωστόσο εκείνος ήταν ανένδοτος. Η 25χρονη σκέφτηκε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το κάνει χωρίς να το μάθει εκείνος. «Είπα “θα το κάνω.

Δείτε επίσης: 76χρονος παππούς πήγε στο νοσοκομείο γιατί πόναγε το κεφάλι του - Έπαθαν σοκ οι γιατροί με αυτό που είχε μέσα για... 8 χρόνια (photo)

Δεν με νοιάζει πόσο θυμωμένος είναι μαζί μου. Δεν με νοιάζει αν με πετάξει έξω από το σπίτι ή αν με μισεί ή αν δεν μου πει λέξη για το υπόλοιπο της ζωής μου”, ανέφερε η νεαρή στο ABC News. Για 8 μήνες η Delayne υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να επαληθευτεί πως είναι συμβατή δότρια.

Μετά το χειρουργείο για την μεταμόσχευση, η Delaney περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει έκπληξη στον μπαμπά της, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν ανακάλυψε ποιος ήταν ο δωρητής, “Τα μυστικά αποκαλύφθηκαν επιτέλους! Το νεφρό μου δουλεύει υπέροχα στον μπαμπά μου! Η υποστήριξη που έλαβα ήταν πραγματικά απίστευτη. Να δωρίσω ζωή”, έγραψε η 25χρονη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share