Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

ΝΑΤΟϊκό «φάουλ»: Έδωσε συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη... Μικρασιατική Καταστροφή! (photo)

«Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί»

30 Αυγούστου 2023 18:39
ΝΑΤΟϊκό «φάουλ»: Έδωσε συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη... Μικρασιατική Καταστροφή! (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμεράς Νίκης», έστειλε και φέτος το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, μία δήλωση «βόμβα» που θα συζητηθεί έκανε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και δεξί χέρι του Γενς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, πραγματοποίησε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter δίνοντας συγχαρητήρια την επέτειο που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

«Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί»

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και πέρυσι την ίδια ημέρα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, με αποτέλεσμα να το διαγράψει στη συνέχεια.

Φαίνεται, λοιπόν, πως παρά τα όσα έγιναν έναν χρόνο πριν οι υπεύθυνοι για τις αναρτήσεις του λογαριασμού του παραρτήματος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δεν... έβαλαν μυαλό. Ακόμα χειρότερο, δε, θα είναι το σενάριο οι αναρτήσεις αυτές να γίνονται επί τούτου, έχοντας στόχο να «περάσουν» συγκεκριμένα μηνύματα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share