Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Η Ιταλία κομμένη στα δύο: Ο νότος φλέγεται από φωτιές και 48 βαθμούς καύσωνα, ο βορράς χτυπιέται από καταιγίδες και μετράει νεκρούς!

Σήμερα το πρωί, μια κοπέλα δεκαέξι ετών έχασε την ζωή της σε κατασκήνωση

25 Ιουλίου 2023 12:19
Η Ιταλία κομμένη στα δύο: Ο νότος φλέγεται από φωτιές και 48 βαθμούς καύσωνα, ο βορράς χτυπιέται από καταιγίδες και μετράει νεκρούς!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ιταλία: Στη Σικελία, δεκάδες είναι οι πυρκαγιές που πλήττουν το νησί, με τις θερμοκρασίες τόσο υψηλές που προκάλεσαν εκτεταμένο μπλακ άουτ και διακοπή νερού στην πόλη της Κατάνης, ενώ στη Σαρδηνία σημειώθηκε θερμοκρασία ρεκόρ 48 βαθμών.

Από το ένα άκρο στο άλλο, η Βόρειος Ιταλία βρίσκεται στον κλοιό της κακοκαιρίας, με το Μιλάνο να υφίσταται τουλάχιστον 3 μπουρίνια μέσα σε ένα 24ωρο, που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Η τελευταία καταιγίδα ξέσπασε την νύχτα που μας πέρασε όπου οι δυνατοί άνεμοι και το χαλάζι προκάλεσαν πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές, εφόσον τοπικά έπεσε και χοντρό χαλάζι, ενώ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία εφόσον οι κορμοί των δέντρων έχουν διακόψει τοπικά την κυκλοφορία.

Επίσης σημειώνονται διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στην λειτουργία του δικτύου δημοτικών συγκοινωνιών.

Σήμερα το πρωί, μια κοπέλα δεκαέξι ετών έχασε την ζωή της σε κατασκήνωση προσκόπων κοντά στην πόλη Μπρέσια της Λομβαρδίας. Η κοπέλα καταπλακώθηκε, ενώ κοιμόταν μέσα στην σκηνή της, από δέντρο που έπεσε εξαιτίας του σφοδρού ανέμου.

Και όλα αυτά, λίγες ώρες από την προγραμματισμένη συναυλία του Bruce Springsteen στο Ανατολικό Μιλάνο η οποία όπως φαίνεται θα διεξαχθεί κανονικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share