Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Τitan: «Δεν πέθαναν απλά, σταμάτησαν να υπάρχουν! Ο εγκέφαλός τους δεν προλάβε να...» - Σοκάρει ειδικός που αποκαλύπτει πως έχασαν την ζωή τους οι επιβάτες (Video)

«Ολόκληρος ο όγκος ενός υποβρυχίου καταρρέει σε περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου»

22 Ιουλίου 2023 12:38
Τitan: «Δεν πέθαναν απλά, σταμάτησαν να υπάρχουν! Ο εγκέφαλός τους δεν προλάβε να...» - Σοκάρει ειδικός που αποκαλύπτει πως έχασαν την ζωή τους οι επιβάτες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει πρώην σύμβουλος της OceanGate μιλώντας για τον φρικτό τρόπο με τον οποίο βρήκαν θάνατο οι πέντες επιβαίνοντες του μοιραίου υποβρυχίου Τitan που καταστράφηκε στα βάθη του Ατλαντικό ωκεανού. Παράλληλα, ένα λεπτομερές βίντεο που δείχνει πώς το υποβρύχιο Titan εξερράγη και σκότωσε τους πέντε άνδρες που επέβαιναν έχει γίνει viral στα social media.

Συγκεκριμένα ο Rob McCallum είπε ότι το βαθυσκάφος μπορεί να καταστράφηκε ολοσχερώς ακόμα και σε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου, κατά τη διάρκεια της κατάδυσης που πραγματοποιούσε. Μάλιστα οι πέντε επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον ειδικό, σκοτώθηκαν ακαριαία πριν καταλάβουν το οτιδήποτε.

«Δεν πέθαναν απλά, σταμάτησαν να υπάρχουν! Ο εγκέφαλός τους δεν προλάβε να...»

Χαρακτηριστικά λέει ότι η έκρηξη στα 12.500 πόδια θα σήμαινε ότι οι επιβάτες «έπαψαν να υπάρχουν» προτού ο εγκέφαλός τους προλάβει να εντοπίσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο πρώην εργαζόμενος της OceanGate είπε επίσης ότι ανησυχούσε ολοένα και περισσότερο για τις ιδιαιτερότητες του βαθυσκάφους και εγκατέλειψε την εταιρεία όταν ο Στόκτον Ρας o ιδιοκτήτης, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει εμπορικά ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο McCallum χαρακτήρισε το εγχείρημα «ωρολογιακή βόμβα» και είπε ότι «δεν εξεπλάγη» από την τραγωδία. Εξηγώντας τι πιστεύει ότι θα είχε συμβεί στο σκάφος στο 60 Minutes Australia, ο McCallam είπε: «Ολόκληρος ο όγκος ενός υποβρυχίου καταρρέει σε περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου. Και χρειάζονται 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να εντοπίσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος μια απειλή. Δεν είναι τόσο πολύ που πεθαίνεις», κατέληξε, «είναι ότι παύεις να υπάρχεις. Είναι το απόλυτο τέλος ».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share