Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κτηνωδία μεγατόνων: 75 νεκρές γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν σε καταψύκτες μέσα σε σπίτι (Σκληρές εικόνες)

«Βρήκαμε νεκρά γατάκια μερικών ημερών, ακόμη και μερικών ωρών»

15 Ιουνίου 2023 22:28
Κτηνωδία μεγατόνων: 75 νεκρές γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν σε καταψύκτες μέσα σε σπίτι (Σκληρές εικόνες)
Από Δέσποινα Τσίρου

Μια κτηνωδία μεγατόνων σημειώθηκε στο Βέλγιο, όταν 75 νεκρές γάτες και 3 σκύλοι βρέθηκαν σε καταψύκτες μέσα σε σπίτι.

«Βρήκαμε νεκρά γατάκια μερικών ημερών, ακόμη και μερικών ωρών» λέει συγκλονισμένος ένας εθελοντής καταφυγίου ζώων για την κτηνωδία που αντίκρισε σε σπίτι στο Βέλγιο, όπου βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτες 75 νεκρές γάτες και τρεις σκύλοι. Φρίκη σημειώθηκε και στο Ναύπλιο όταν έβαλαν κουτάβια σε σακούλα και τα πέταξαν.

Εθελοντές του παραρτήματος της Υπηρεσίας Προστασίας των Ζώων (SPA) στη Μονς, που βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα, κατάφεραν να σώσουν 25 γάτες.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, όσο καιρό είμαι υπεύθυνος καταφυγίου (ζώων)» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαετάν Σκαλντίνο, ο διευθυντής της SPA στην πόλη Λα Λουβιέρ. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια μέρα θα άπλωνα στο πάτωμα τόσα πολλά πτώματα για να τα εξετάσω» πρόσθεσε.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

🚨🚓75 CADAVRES DANS DES CONGELATEURS - 25 CHATS SAISIS 👮‍♀️Ce matin plusieurs refuges sont mobilisés par l'UBEA pour...

Posted by SPA La Louvière on Wednesday, June 14, 2023

Οι εργαζόμενοι της SPA πήγαν την Τετάρτη σε αυτό το σπίτι, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, μετά την καταγγελία ενός γείτονα. Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση για τους ενοίκους του, τους οποίους οι αρχές περιέγραψαν μόνο ως «περιθωριακά άτομα». Η αστυνομία θα πάρει καταθέσεις από μάρτυρες προκειμένου να ασκηθούν πιθανές διώξεις για κακομεταχείριση των ζώων.

Φρίκη στο Κιλκίς: 27χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο - Το βαρύ πρόστιμο που του επιβλήθηκε

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κιλκίς σε 27χρονο που κρίθηκε ένοχος για το βίαιο θάνατο αδέσποτου σκύλου, τον οποίο μαχαίρωσε. Την ίδια στιγμή, φρίκη σημειώθηκε στον Τύρναβο όταν πυροβόλησαν σκυλάκι.

Το συμβάν είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2021 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όταν ο 27χρονος μαχαίρωσε τον σκύλο με αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ το άτυχο ζώο δέχθηκε – επιπλέον – επίθεση από το πιτ-μπουλ του κατηγορούμενου.

Ελεύθερος μέχρι το εφετείο

αδέσποτος σκύλος

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχος – μεταξύ άλλων – για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του εφετείου υπό τον όρο να μην να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.

Το άγριο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα και καταγγέλθηκε από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που παραστάθηκαν στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε βάρος του νεαρού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με συνέπεια η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.

Στην απολογία του ο 27χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι ο σκύλος του δέχθηκε επίθεση από το άτυχο ζώο όταν το έβγαλε βόλτα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share