Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βλαντιμίρ Ποπόβ: Αυτός είναι ο Ρώσος που κατασπαράχθηκε από καρχαρία-τίγρη στην Αίγυπτο (Video)

Φώναξε «μπαμπά» και στη συνέχεια ο καρχαρίας τον τράβηξε στο νερό

9 Ιουνίου 2023 16:35
Βλαντιμίρ Ποπόβ: Αυτός είναι ο Ρώσος που κατασπαράχθηκε από καρχαρία-τίγρη στην Αίγυπτο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενός 23χρονου Ρώσου, ο οποίος προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν καρχαρία, που τον είχε αρπάξει σε παραλία θερέτρου της Αιγύπτου, κατέγραψε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε από χθες (8/6) στο διαδίκτυο. Στα πλάνα, διακρίνεται ο νεαρός Ρώσος, ονόματι Βλαντιμίρ Ποπόβ να κολυμπά, όταν ξαφνικά ο καρχαρίας - τίγρης τον περικυκλώνει και του επιτίθεται, ενώ σταδιακά το νερό γύρω-γύρω άρχισε να κοκκινίζει. Λίγο αργότερα, μετά το θάνατο του 23χρονου, ο καρχαρίας πιάστηκε από ντόπιους ψαράδες και σύρθηκε στην ακτή, όπου οι συγκεντρωμένοι τον χτύπησαν με ρόπαλα μέχρι θανάτου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ποπόβ βρισκόταν στην παραλία με τον πατέρα του, ο οποίος είδε μπροστά στα μάτια του το τραγικό θέαμα, με τον γιό του να φωνάζει απελπισμένα «μπαμπά», την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα σαγόνια του καρχαρία. Στο βίντεο, το σώμα του 23χρονου φαίνεται να μπαινοβγαίνει στο νερό, ενώ τα πόδια του περιστρέφονται στον αέρα.

Ένας δύτης που έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την επίθεση δήλωσε ότι οι άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν το θύμα, αφού ένας ναυαγοσώστης από ένα κοντινό ξενοδοχείο σήμανε συναγερμό, αλλά δυστυχώς άργησαν πολύ.

Βλαντιμίρ Ποπόβ
Βλαντιμίρ Ποπόβ

Ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Αίγυπτο δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι αιγυπτιακές αρχές του επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Ρώσου υπηκόου που γεννήθηκε το 1999. «Το θύμα δεν ήταν τουρίστας, αλλά μόνιμος κάτοικος της Αιγύπτου», δήλωσε ο πρόξενος.

«Πήγαμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε. Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από καρχαρία, όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Τι είδους βοήθεια μπορείτε να δώσετε; Το μακελειό σημειώθηκε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, απλά τον έσυρε κάτω από το νερό», είπε ο πατέρας του θύματος, Γιούρι Ποπόβ.

Η κοπέλα του Βλαντιμίρ Ποπόβ είχε κατάφερε να βγει από το νερό πριν την επίθεση του καρχαρία, σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ο πατέρας του 23χρονου.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στον ρωσικό σταθμό REN-TV: «Συνέβη σε δευτερόλεπτα. Οι διασώστες αντέδρασαν πολύ γρήγορα. Για κάποιο λόγο, ένιωσα αμέσως ότι επρόκειτο για καρχαρία. Πήδηξα αμέσως και άρχισα να φωνάζω: "Καρχαρίες, καρχαρίες! Σώστε τον εαυτό σας! Κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα"».

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο καρχαρίας αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε σε εργαστήριο «για εξέταση και όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον προσδιορισμό των πιθανών αιτιών της επίθεσης...».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share