Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γαλλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην παιδική χαρά - «Παγώνουν» το αίμα οι εικόνες (video)

Προσοχή σκληρές εικόνες!

8 Ιουνίου 2023 16:50
Γαλλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην παιδική χαρά - «Παγώνουν» το αίμα οι εικόνες (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Γαλλία: Σκληρές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου λίγες ώρες μετά την επίθεση ενός 32χρονου, οπλισμένου με μαχαίρι, σε παιδική χαρά της Γαλλίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων παιδιών και πιθανώς, συνολικά, περισσότερων από 8 ατόμων.

Μάρτυρες είπαν στην Le Dauphine ότι ένας άνδρας που φορούσε τουρμπάνι άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά σε μια μικρή παιδική χαρά στο Annecy, μια αλπική πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία, γύρω στις 09:45 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

«Είδαμε ένα άτομο να επιτίθεται σε παιδιά που ήταν σε παιχνίδια, μικρά, προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του. Αφού αρκετοί προσπάθησαν να τον τρομάξουν, απομακρύνθηκε και η αστυνομία επενέβη. Μιλούσε αγγλικά. Στην αρχή, όλοι νομίζαμε ότι ήταν στημένο, αλλά με τις κραυγές των ανθρώπων, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικότητα», είπε ένας μάρτυρας στο France Bleu Pays de Savoie.

Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικές μονάδες έφτασαν στο σημείο, περνώντας χειροπέδες στον δράστη προτού τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για τραυματισμούς, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα. Όσον αφορά τα θύματα της επίθεσης, τρεις από τους τραυματίες – οι δύο εκ των οποίων παιδιά – φαίνεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης καταγράφηκε σε βίντεο, να κραδαίνει το μαχαίρι απομακρυνόμενος από την παιδική χαρά, ενώ σε βίντεο υπάρχει και η στιγμή της σύλληψής του:

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες του Cnews: «Ένα αγοράκι δύο ετών, σε απόλυτη ανάγκη, και η μόλις λίγο μεγαλύτερη αδερφή του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Annecy Genevois. Ένας 70χρονος, ο οποίος καθόταν σε ένα παγκάκι , τραυματισμένος από μαχαιριά στο λαιμό, αλλά και από σφαίρα μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο Annecy Genevois. Ανάμεσα στα άλλα θύματα θα ήταν και «ένα 3χρονο κορίτσι, αγγλικής υπηκοότητας, θύμα τραύματος από μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ενώ ένα αγόρι 22 μηνών, γερμανικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γενεύης, στην Ελβετία».

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση έχει στηθεί κουβούκλιο ψυχολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους που εργάζονται εκεί, 37 άτομα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Αυτή την στιγμή, στο Annecy έχει μεταβεί η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, ενώ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Τρέξτε, τρέξτε, κάποιος μαχαιρώνει παιδιά...» - Συγκλονίζει πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου που ήταν παρών στο πάρκο (video)

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Anthony Le Tallec, βρισκόταν στο πάρκο στο Ανεσί της Γαλλίας τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης από τον 32χρονο Σύρο πρόσφυγα.

Ο Le Tallec ανέβασε στο Instagram βίντεο στο οποίο περιγράφει όσα έγιναν στο πάρκο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, αρχικά δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει, μέχρι που άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει «τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής περιγράφει και τη στιγμή που ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν ηλικιωμένο, αλλά και τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον ακινητοποίησαν. Ο Anthony Le Tallec περιγράφει το σκηνικό τρόμου στο Ανεσί με τον δράστη να μαχαιρώνει πολίτες

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: "Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!"», περιγράφει ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Και συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή για τα όσα συνέβαιναν στο πάρκο στο Ανεσί. «Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του.

Δεν μπορούν να τον πιάσουν. Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται στον παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: "Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!".

Εκείνος επιτέθηκε μία-δύο φορές και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όμως είχε μαχαιρώσει τον ηλικιωμένο. Συνέχισα να τρέχω και έβλεπα στο βάθος παιδιά να είναι στο έδαφος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό στο Ανεσί».

Υπενθυμίζεται πως ο Anthony Le Tallec είχε αγωνιστεί στην ομάδα του Ατρόμητου από το 2015 έως το 2017. Αγωνίστηκε και στην ομάδα της Ανεσί, στην οποία και έκλεισε την καριέρα του το 2022.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share