Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νέα γυναικοκτονία στην Αλβανία: Έπνιξε την 65χρονη μητέρα του με σακούλα

Ο νεαρός άντρας αναζητούσε όπλο για να δολοφονήσει την 65χρονη αλλά δεν κατάφερε να βρει

4 Ιουνίου 2023 18:31
Νέα γυναικοκτονία στην Αλβανία: Έπνιξε την 65χρονη μητέρα του με σακούλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμα σοκαριστική γυναικοκτονία σημειώθηκε στην Αλβανία, με θύμα μια 65χρονη μητέρα η οποία δολοφονήθηκε από τον γιο της, ο οποίος την έπνιξε με σακούλα.

Το θύμα ονομαζόταν Zeniat Muhollari και ζούσε στην Πρεμετή. Η αστυνομία την βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, έχοντας μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι ενώ έφερε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού. Την ίδια στιγμή, ο γυναικοκτόνος της Καβάλας παραμένει αμετανόητος.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, ο δράστης, Albi Muhollari, ζούσε στην Αμερική, από όπου είχε επιστρέψει για λίγες ημέρες, να δει τους γονείς του.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο φαίνεται να καυγάδισαν με τον 24χρονο να φτάνει σε σημείο να σκοτώσει τη μητέρα του.

Μάλιστα κάποια αλβανικά μέσα αναφέρουν πως ο νεαρός άντρας αναζητούσε όπλο για να δολοφονήσει την 65χρονη και όταν δεν κατάφερε να βρει, αποφάσισε να την πνίξει χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα.

Ο 24χρονος παραδέχτηκε το έγκλημα του στην αστυνομία, λέγοντας μάλιστα πως αυτό που έκανε ήταν ασυγχώρητο και πως του αξίζει να τιμωρηθεί. «Ήταν η κακιά στιγμή» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, «μου αξίζει να τιμωρηθώ, είναι ασυγχώρητο».

Δεν είναι λίγα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο 24χρονος ενδεχομένως να έπασχε από κατάθλιψη, αποδίδοντας την δολοφονία της 65χρονης στην πιθανότητα ο εκτελεστής της να βρισκόταν σε «κατάσταση σοκ».

αστυνομία Αλβανίας

Ωστόσο, οι γείτονες της οικογένειας λένε πως τους γνώριζαν 30 χρόνια και δεν είχαν προσέξει αν το αγόρι υπέφερε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο πατέρας του Albi Muhollar ωστόσο, φαίνεται να επιμένει πως ο γιος του πρέπει να νοσηλευτεί.

«Δεν είχαμε ιδέα ότι έπασχε από κατάθλιψη. Μας είπαν ότι έπρεπε να τον κρατήσουν στο νοσοκομείο. Ο πατέρας είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά δεν μπορούσαν να τον πάρουν γιατί χρειαζόταν την υπογραφή του γιατρού» ανέφερε ένας γείτονας.

Η τριπλή γυναικοκτονία που συγκλόνισε την χώρα

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από την δολοφονία τριών γυναικών, που είχε συγκλονίσει τη χώρα, από έναν άντρα με μακρά ιστορία βιασμού, ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτονίας.

Ήταν αρχές Μαρτίου όταν Dan Hutra, άρπαξε ένα AK-47 και πυροβόλησε μια τραυματισμένη γυναίκα στο δρόμο πριν πάει στο διαμέρισμα του πρώην συγκατοίκου του, όπου σκότωσε την αδερφή της και τον αρραβωνιαστικό του αδελφού της. Προσπάθησε να σκοτώσει άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώην του, αλλά επέζησαν. Στη συνέχεια, πήγε σε άλλο διαμέρισμα, όπου πυροβόλησε και δολοφόνησε μια άλλη γυναίκα.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία είπε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τέσσερα άτομα και στη συνέχεια να παραδοθεί.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί για βιασμό της κουνιάδας του και την ομηρία μιας άλλης γυναίκας και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2003.

Το 2007, δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μαχαιρώνοντάς την στην καρδιά και το συκώτι και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Το 2022 συνελήφθη δύο φορές για διάρρηξη και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συγκατοίκου του, περνώντας μόνο λίγους μήνες στη φυλακή.

Απελευθερώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου και διέπραξε τον τριπλό φόνο λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share