Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν στο πάτο χαράδρας 40 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

Αδιανόητη φρίκη

2 Ιουνίου 2023 17:17
Φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν στο πάτο χαράδρας 40 σακούλες με ανθρώπινα μέλη
Από Ανθή Κουρεντζή

Μια σοκαριστική υπόθεση είναι σε εξέλιξη στο Μεξικό, καθώς όπως γνωστοποίησαν οι Αρχές της χώρας ανασύρθηκαν «σαράντα πέντε σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα, τα οποία ανήκαν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες». Υπενθυμίζεται, ότι πριν ένα μήνα λεωφορείο με 18 τουρίστες έπεσε σε χαράδρα στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το γραφείο της πολιτειακής εισαγγελίας, που συνέχιζε να συγκεντρώνει χθες Πέμπτη αποδεικτικά στοιχεία, αναφέρεται ότι τα ανθρώπινα μέλη και οστά, εντοπίστηκαν την Τρίτη στον πάτο χαράδρας 40 μέτρων στην κοινότητα Σαποπάν, προάστιο της Γουαδαλαχάρας, πρωτεύουσας της πολιτείας Χαλίσκο.

Σε εξαφανισθέντες ίσως ανήκουν τα ανθρώπινα υπολείμματα

Οι αρχές έφτασαν στο μακάβριο εύρημα ενώ διενεργούσαν έρευνα για βρουν δυο γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας περίπου τριάντα ετών από την 20ή Μαΐου. Οι καταθέσεις και οι δηλώσεις εξαφάνισης έγιναν ή υποβλήθηκαν χωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες, όμως οι Αρχές αντιλήφθηκαν στην πορεία πως όλοι οι αγνοούμενοι εργάζονταν στο ίδιο call center.

Η τοποθεσία όπου εργάζονταν οι εξαφανισθέντες δεν απέχει πολύ από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα ανθρώπινα υπολείμματα.

Φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν στο πάτο χαράδρας 40 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ενεχόταν σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, η υπόθεση εργασίας αυτή απορρίπτεται από συγγενείς των εξαφανισθέντων προσώπων, που κατηγορούν τις αρχές πως προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως τα θύματα ήταν εγκληματίες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα σε σακούλες ή μυστικούς τάφους σε διάφορους τομείς της πολιτείας Χαλίσκο.

Το 2021, περίπου 70 σακούλες με υπολείμματα ένδεκα ανθρώπων είχαν εντοπιστεί στην Τονάλα, κοντά στη Γουαδαλαχάρα.

Στο Μεξικό καταμετρώνται πάνω από 340.000 δολοφονίες και περίπου 100.000 «εξαφανίσεις», που οι αρχές αποδίδουν στην πλειονότητά τους σε συμμορίες, αφότου άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών, η αμφιλεγόμενη επιχείρηση των αρχών εναντίον των καρτέλ με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2006.

Τρομακτικό βίντεο με κατάρρευση κτιρίου - Κατρακυλά και καταλήγει στον δρόμο

Ένα τρομακτικό βίντεο με κατάρρευση κτιρίου στο Μεξικό βγήκε στη δημοσιότητα και σοκάρει, καθώς το σπίτι κατρακυλά και καταλήγει στο δρόμο!

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η δήμαρχος της πόλης, Montserrat Caballero, φαίνεται να σηκώνεται ένα νέφος σκόνης, ενώ στο σημείο βρίσκονται εργάτες. Παράλληλα, πριν λίγες μέρες κατέρρευσε μια τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία.

Η κατάρρευση του κτηρίου προκλήθηκε έπειτα από κατολίσθηση, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη στην περιοχή μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share