Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Ραγδαία εξέλιξη! Η αστυνομία βρήκε αντικείμενα στο φράγμα (Video)

«Οι έρευνες που διεξάγονται εδώ...»

1 Ιουνίου 2023 14:18
Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Ραγδαία εξέλιξη! Η αστυνομία βρήκε αντικείμενα στο φράγμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Η αστυνομία της Πορτογαλίας κατάφερε να ανακτήσει «κάποια αντικείμενα» κατά τη διάρκεια της έρευνάς της στο φράγμα Αράντε, την προηγούμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συγγραφής επιστολών υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/6) η εισαγγελία της Γερμανίας, που είχε ζητήσει να ερευνηθεί το σημείο: «Η επιχείρηση έρευνας που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο φράγμα Αράντε στην Πορτογαλία έληξε την Πέμπτη μετά από τρεις ημέρες, όπως είχε προγραμματιστεί.

Μια συγκεκριμένη περιοχή κατά μήκος του φράγματος ερευνήθηκε πλήρως για πιθανά στοιχεία. Στο πλαίσιο της επιχείρησης ανακτήθηκε ένας αριθμός αντικειμένων. Αυτά θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε αν κάποια από τα αντικείμενα σχετίζονται πράγματι με την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν».

Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Η αστυνομία βρήκε αντικείμενα στο φράγμα

«Οι έρευνες που διεξάγονται εδώ στο Μπράουνσβαϊγκ εναντίον του 46χρονου υπόπτου αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό καιρό», προσέθετε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, αναφερόμενη στον νο. 1 ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν, τον σεσημασμένο παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το φράγμα Αράντε την περασμένη εβδομάδα, με δύτες να μπαίνουν στο νερό και να εξετάζουν τους γύρω θαμνώνες. Το φράγμα βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε πριν από 16 χρόνια η τότε τρίχρονη Μαντλίν. Η περιοχή είχε ερευνηθεί ξανά το 2008, όταν ο Πορτογάλος δικηγόρος Marcos Aragao Correia πλήρωσε ειδικούς δύτες για να ελέγξουν την περιοχή.

Η πιο πρόσφατη έρευνα διήρκεσε τρεις ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου, ενώ το υλικό που συλλέχθηκε από την περιοχή στάλθηκε στη Γερμανία για έλεγχο. Ο Μπρίκνερ βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Ο ίδιος πάντα αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share