Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στο νοσοκομείο ο Φρέντι Μπελέρης με καρδιακά προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Χειμάρρας

29 Μαΐου 2023 17:18
Στο νοσοκομείο ο Φρέντι Μπελέρης με καρδιακά προβλήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων νοσηλεύεται ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, με καρδιακά προβλήματα, όπως μεταδίδει το Euronews Albania.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και τέσσερις ημέρες, χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος εκλέχθηκε ενώ βρισκόταν ήδη υπό κράτηση, αναμένει την ημερομηνία της έφεσης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 11 Μαΐου με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων» από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Στην πορεία προς την κάλπη ο ίδιος δέχθηκε επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και από τον Έντι Ράμα, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τη σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο κ. Μπελέρης να συνομιλεί σε κεντρικό δρόμο με συνεργάτες του, όταν ξαφνικά εμφανίζονται άνδρες των μυστικών αστυνομικών δυνάμεων, όπου τον αρπάζουν, τον σέρνουν και του φοράνε χειροπέδες. Κατόπιν, συλλαμβάνουν και τους δύο συνεργάτες του, τους βάζουν σε μία κλούβα και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χειμάρρα: «Η υπόθεση είναι αστεία. Ο Ράμα μας απαξίωνε!» - Ξέσπασε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη περιγράφοντας όσα ζει η οικογένειά του τις τελευταίες μέρες

Για τη σύλληψη του πατέρα του, Φρέντι Μπελέρη, και τη νίκη του στις εκλογές στην Χειμάρρα μίλησε ο γιος του, περιγράφοντας όσα ζει η οικογένειά του τις τελευταίες μέρες Παράλληλα, στην κάμερα του Alpha μίλησε και η σύζυγος του Φρέντι Μπελέρη η οποία κατήγγειλε ότι δεν της επετράπη να δει τον σύζυγό της.

Συγκκεριμένα, τόνισε πως η επικοινωνία με τον πατέρα του είναι προβληματική, καθώς μπόρεσε να του μιλήσει τηλεφωνικά μόνο μια φορά την περασμένη Πέμπτη, όταν συνελήφθη και να τον δει μόλις για 5 λεπτά την Τρίτη.

«Η υπόθεση είναι αστεία. Ο Ράμα μας απαξίωνε!» - Ξέσπασε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη

«Ο πατέρας μου είναι ένα ψυχολογικό ράκος, παρά την δικαίωση που του έδωσε η νίκη στις εκλογές», είπε και συμπλήρωσε ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης για να αποτραπούν τα όποια σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών μέσα από την άδικη φυλάκιση του πατέρα μου», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δικηγόροι μας διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση είναι αστεία και στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του πατέρα μου».

«Ο Ράμα τις τελευταίες 10 ημέρες είχε πάρει επάνω του την αναμέτρηση στη Χειμάρρα και έλεγε ότι δεν θα ανεχθεί να χάσει τις εκλογές, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πατέρα μου όσο και για το σύνολο της ομογένειας», υπογράμμισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη. Τέλος, σημείωσε ότι «αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share