Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ισπανία: Βίντεο - σοκ με F-18 που συνετρίβη καθώς εκτελούσε ελιγμούς – Στο νοσοκομείο ο πιλότος

Δεν υπήρξαν τραυματίες κοντά στο σημείο

20 Μαΐου 2023 17:18
Ισπανία: Βίντεο - σοκ με F-18 που συνετρίβη καθώς εκτελούσε ελιγμούς – Στο νοσοκομείο ο πιλότος
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας, με προορισμό την αεροπορική βάση της Σαραγόσα, συνετρίβη αυτό το Σάββατο μέσα στο στρατιωτικό συγκρότημα. Υπενθυμίζεται, ότι 7χρονο κοριτσάκι στην Ισπανία έχασε την ζωή του από έκρηξη στο διαμέρισμά του.

Όπως επιβεβαίωσαν πηγές της Πολιτοφυλακής, το ατύχημα σημειώθηκε στις 12:10 μ.μ., όταν ο πιλότος πετούσε πάνω από τη βάση και εκτελούσε εκθεσιακούς ελιγμούς. Εκείνη την ώρα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους που διερευνώνται, το αερσκάφος κατέπεσε.

Ο πιλότος, ο οποίος είναι κυβερνήτης της 15ης πτέρυγας με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης, ενεργοποίησε έγκαιρα το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, πριν πέσει το αεροσκάφος και συντριβεί, ωστόσο έχει τραυματιστεί στα πόδια.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε.

Το αεροσκάφος έπεσε στην κορυφή του διαδρόμου 30R και ορισμένα υπολείμματά του έχουν διασκορπιστεί έξω από το στρατιωτικό συγκρότημα, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Αραγονίας. Δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της συντριβής

Ο Αεροπορικός και Διαστημικός Στρατός επιβεβαίωσε σε tweet το ατύχημα.

Συναγερμός στην Ισπανία: Άνδρας εισέβαλε σε εκκλησία με σπαθί σαμουράι - Πληροφορίες για νεκρό και τραυματίες

Συναγερμός επικρατεί στην νότια Ισπανία, αφού άνδρας φέρεται να εισέβαλε με σπαθί σαμουράι σε εκκλησία, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, σύμφωνα με την El Mundo, μετά την υπόθεση μεγάλου ποδοσφαιριστή που απασχόλησε την χώρα.

Ο φερόμενος ως δράστης των μαχαιρωμάτων συνελήφθη, ενώ, ειδικότερα, το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια ενορία στην πόλη Algeciras.

Ο ιερέας της ενορίας είναι μεταξύ των τραυματιών και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share