Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ιταλία: Ισχυρή έκρηξη στο Μιλάνο - Βίντεο ντοκουμέντο με αυτοκίνητα να τυλίγονται στις φλόγες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε

11 Μαΐου 2023 14:03
Συναγερμός στην Ιταλία: Ισχυρή έκρηξη στο Μιλάνο - Βίντεο ντοκουμέντο με αυτοκίνητα να τυλίγονται στις φλόγες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία στο Μιλάνο μετά από έκρηξη στο κέντρο της πόλης. Πολλά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες στην οδό Pier Lombardo. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φορτηγό που μετέφερε δεξαμενές οξυγόνου έπιασε φωτιά και εξερράγη στην περιοχή Porta Romana στη μεγαλούπολη της βόρειας Ιταλίας. Παράλληλα, πολλά παιδιά τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου στη Φινλανδία.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επιβεβαίωσε οτι το όχημα μετέφερε φιάλες οξυγόνου οταν εξερράγη, προκαλώντας «εκρήξεις ντόμινο». Αρκετά οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με πυκνούς μαύρους καπνούς να υψώνονται πάνω από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Το SkyTG24 μετέδωσε πλάνα από τη γειτονιά Porta Romana του Μιλάνου, που δείχνει σύννεφα καπνού και πυροσβέστες στο σημείο. Τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα και τέσσερα μοτοποδήλατα είναι καμένα, ανέφερε η εφημερίδα Repubblica, ενώ ένα κοντινό σχολείο και ένα γηροκομείο έχουν εκκενωθεί.

Πυροβολισμοί σε εργοστάσιο της Mercedes στην Στουτγκάρδη - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes στο Ζιντελφίνγκεν, έξω από την Στουτγάρδη, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βάδης - Βυρτεμβέργης. Ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την Stuttgarter Zeitung, η αστυνομία δέχθηκε στις 7:45 κλήσεις έκτακτης ανάγκης για πυροβολισμούς στο εργοστάσιο 56 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο S-Class.

Στην περιοχή έσπευσαν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα.

«Ένα άτομο σκοτώθηκε, ένα άλλο τραυματίστηκε σοβαρά. Οι συνθήκες παραμένουν ασαφείς. Ο δράστης συνελήφθη και η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τους πολίτες», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share