Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μπόρις Κλέιμαν: Βαριά τιμωρία στο Βέλγιο για τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε για βιασμό - Η απόφαση του σχολείου για την ανήλικη (video)

Σάλος στα βελγικά Μέσα για την απόφαση!

21 Απριλίου 2023 22:10
Μπόρις Κλέιμαν: Βαριά τιμωρία στο Βέλγιο για τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε για βιασμό - Η απόφαση του σχολείου για την ανήλικη (video)
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αγνοώντας και την προσωπική περιπέτεια που είχε στην Αθήνα η μαθήτρια που κατήγγειλε τον Μπόρις Κλέιμαν για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και το γεγονός ότι η καταγγελία προκάλεσε την συμπάθεια όλου του κόσμου στο πρόσωπο του κοριτσιού, το σχολείο της την τιμώρησε, όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Και δεν την τιμώρησε για όσα βίωσε στα χέρια του πρώην γκολκίπερ του Βόλου, αλλά επειδή παραβίασε το ωράριο επιστροφής στο ξενοδοχείο, εκείνη την νύχτα. Θυμίζουμε επίσης, γιατί καθυστερεί η διερεύνηση της υπόθεσης Αλέξη Γεωργούλη - Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης ο ηθοποιός

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ στην Ελλάδα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του πρώην τερματοφύλακα του Βόλου, ποινική δίωξη για βιασμό χωρίς συναίνεση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και για προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση. Μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ

Αυτά είναι προφανώς παράμετροι τις οποίες το σχολείο στο Βέλγιο αγνόησε. Αγνόησε επίσης ότι το κορίτσι είναι σε κατάσταση σοκ για όσα πέρασε. Στο Βέλγιο είδαν μία… παράμετρο της υπόθεσης διαφορετική.

Η τιμωρία

Σύμφωνα με τη βέλγικη ιστοσελίδα «7sur7.be» το σχολείο απέβαλε τη μαθήτρια και τους συμμαθητές της που ήταν μαζί της, εκείνη την βραδιά, επειδή όλοι του παραβίασαν την ώρα επιστροφής στο ξενοδοχείο.

«Μάθαμε στα μέσα Απριλίου ότι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν συνελήφθη, αφού μια 17χρονη Βελγίδα μαθήτρια τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση έξω από ένα μπαρ στην Αθήνα.

Η νεαρή κοπέλα έχει πλέον αποβληθεί από το σχολείο της! Αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται με το περιστατικό, αλλά ελήφθη επειδή η κοπέλα – μαζί με άλλους μαθητές – παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της επίθεσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχολείο Abbaye de Zevenkerken, στο Μπριζ, η διοίκηση απέβαλε μια ολόκληρη ομάδα μαθητών, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τον κανόνα που είχαν θέσει οι καθηγητές στην εκδρομή και που όριζε συγκεκριμένη ώρα επιστροφής στο ξενοδοχείο. Στην συγκεκριμένη ομάδα περιλαμβάνεται και η 17χρονη μαθήτρια, ασχέτως αν αυτή έγινε διεθνές πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα.

Το σκεπτικό της τιμωρίας

Με βάση το σκεπτικό του βελγικού σχολείου, το βράδυ της επίθεσης, το κορίτσι έπρεπε να ήταν πίσω στο ξενοδοχείο το αργότερο στις 01:30. Μπορούσε να πάει όπου ήθελε και να διασκεδάσει, αλλά το αργότερο ως τις 1:30 π.μ. έπρεπε να είναι στο ξενοδοχείο όπου έμενε η τάξη. Ωστόσο, η κοπέλα και άλλοι μαθητές παραβίασαν τον κανόνα και συνέχισαν το πάρτι. Το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή συνέβη γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα.

Ως εκ τούτου, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στους μαθητές που δεν σεβάστηκαν τους εντολές του σχολείου. Έτσι αποβλήθηκαν για δεκαπέντε ημέρες και τους επιβλήθηκε απαγόρευση συμμετοχής σε τρεις αθλητικές διοργανώσεις. Το σχολείο δεν τοποθετήθηκε περαιτέρω επί της αποβολής. Επιβεβαίωσε μόνο γραπτώς ότι έχουν επιβληθεί οι σχετικές κυρώσεις.

«Η τιμωρία είναι σχετική με τον εσωτερικό κανονισμό και δεν θέλουμε να στιγματίσουμε τους μαθητές. Τους επιβλήθηκαν κυρώσεις επειδή δεν τήρησαν την εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη συμφωνημένη ώρα», ανέφερε η διεύθυνση του σχολικού ιδρύματος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share