Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Συναγερμός στη Χάγη: Εκκενώθηκε το κτίριο του κοινοβουλίου - Πυροτεχνουργοί στο σημείο

Η αστυνομία εκκένωσε άμεσα και οργανωμένα το κτήριο

13 Απριλίου 2023 14:53
Συναγερμός στη Χάγη: Εκκενώθηκε το κτίριο του κοινοβουλίου - Πυροτεχνουργοί στο σημείο
Από Κυριάκος Μελλίδης

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (13/4) στο Κοινοβούλιο της Χάγης, όταν η Ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομάδα πυροτεχνουργών ερευνά «ύποπτη κατάσταση» στο κτίριο που στεγάζει το εθνικό κοινοβούλιο στην Χάγη.

Η αστυνομία εκκένωσε άμεσα και οργανωμένα το κτήριο. Ο συναγερμός έληξε όταν ο πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς δήλωσε ότι το κτίριο του κοινοβουλίου στη Χάγη εκκενώθηκε έπειτα από ψεύτικη βόμβα με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στο κοινοβούλιο.

Κτήριο κοινοβουλίου στη Χάγη

Πρώτο «χτύπημα» της Εύας Καϊλή μετά την απόφαση των Αρχών: «Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι - Θέλω μόνο να είμαι με την κόρη μου» (video)

Στην πρώτη της δήλωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις που την οδηγούν εκτός φυλακής πραγματοποίησε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής», σημείωσε. Η ίδια δηλώνει ακόμα ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει «τη μάχη για την αθωότητά της».

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», ανέφερε συγκεκριμένα η Εύα Καϊλή, σύμφωνα πάντα με τη La Repubblica.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Εύα Καϊλή θα βρεθεί εκτός φυλακής, σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, με τη διαδικασία να «κολλάει» στην εύρεση συσκευής η οποία θα εγκατασταθεί στην κατοικία της κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Qatargate. Η αποφυλάκιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έως αυτή την ώρα οι αρχές του Βελγίου ψάχνουν να βρουν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα εγκατασταθεί στο σπίτι της Εύας Καϊλή, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, η διαδικασία απαιτεί τρεις εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί νωρίτερα, προκειμένου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να κάνει Πάσχα με τους δικούς της και την κόρη της.

Ταυτόχρονα, η μεταφορά της Εύας Καϊλή θα πραγματοποιηθεί με το ειδικό όχημα μεταγωγής, προκειμένου να προστατευθεί από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο ένας εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Qatargate, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποτελεί επιλογή της ίδιας να βρίσκεται σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος διαμένει ήδη 10 χιλιόμετρα μακριά. Πάντως είναι πολύ πιθανό ότι οι δύο τους θα πρέπει να έρθουν σε επαφή το επόμενο διάστημα. Αν και κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο παρακολουθούνται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share