Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη μέρα στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ και του απαγγέλλονται κατηγορίες!

Για ποιο λόγο του μπήκαν χειροπέδες;

4 Απριλίου 2023 21:29
Μεγάλη μέρα στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ και του απαγγέλλονται κατηγορίες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ιστορική μέρα είναι η σημερινή (4/4) στις ΗΠΑ, καθώς ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ως συλληφθείς, για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, όπου τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στις Αρχές, επιβεβαιώνοντας την... ίδια του την προφητεία.

Ποιες οι κατηγορίες εναντίον του

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην Πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με 30 κατηγορίες. Οι περισσότερες σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου εκείνη να μη μιλήσει για τη σύντομη σχέση που διατηρούσαν παλαιότερα.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε λίγη ώρα πριν από την ιστορική απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ σε δικαστήριο του Μανχάταν. Λίγη ώρα νωρίτερα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε επίθεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του συγκεκριμένου δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ ζήτησε η δίκη του να μεταφερθεί στο Staten Island της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι εκεί θα έχει μία δικαιότερη δίκη.

Έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν επικράτησε ένταση με φανατικούς υποστηρικτές του Τραμπ να ζητούν «Δικαιοσύνη» για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν και πολέμιοι του Τραμπ, που ζητούσαν την καταδίκη του.

Ένας διαδηλωτής φωτογραφήθηκε να κρατά ένα πλακάτ που έγραφε: «Κλειδώστε τον!». Είναι μία ευθεία αναφορά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, οπότε οι συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις του Τραμπ φώναζαν συχνά: «Κλειδώστε την!», αναφερόμενοι στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον για τον κακό χειρισμό ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών. Ένας άλλος διαδηλωτής κατά του Τραμπ κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε: «Trump 4 Prison».

Πάντως, ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και η απαγγελία κατηγοριών δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει το αξίωμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share