Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ελβετία: Δύο εκτροχιασμοί τρένων - Αναφορά για πολλούς τραυματίες

Οι πρώτες πληροφορίες

31 Μαρτίου 2023 20:25
Συναγερμός στην Ελβετία: Δύο εκτροχιασμοί τρένων - Αναφορά για πολλούς τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Ελβετία, καθώς δύο ξεχωριστοί εκτροχιασμοί τρένων προκάλεσαν τους τραυματισμούς πολλών ανθρώπων, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 16:30 (τοπική ώρα), μεταξύ της Λουκέρνης και του Μπίελ, ενώ το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα στο Luscherz και Biel, και το δεύτερο περίπου 20 λεπτά αργότερα στο Büren zum Hof. Σημειώνεται πως πριν λίγους μήνες και στην Αυστρία σημειώθηκε εκτροχιασμός τρένου.

Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα έχει κλείσει, με πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς προκλήθηκαν τα δύο ατυχήματα ή πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της αστυνομίας της Βέρνης, «στο BürenzumHof υπάρχει αυτή τη στιγμή επιχείρηση λόγω εκτροχιασμού τρένου RBS.

Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Στο Lüscherz τμήμα αμαξοστοιχίας ASM εκτροχιάστηκε. Και εδώ τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι. Θα σας ενημερώσουμε ξανά».

Σημειώνεται ότι η περιοχή όπου καταγράφηκε το πρώτο ατύχημα πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00, τοπική ώρα, με την ανατροπή μέρους της αμαξοστοιχίας να οδηγεί σε ακυρώσεις δρομολογίων. Στην περιοχή, όπου έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, έσπευσαν διασώστες για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Στο μέτωπο της κακοκαιρίας, σημειώνεται ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας θυελλώδεις άνεμοι σάρωναν αρκετές περιοχές βόρεια των Άλπεων στην Ελβετία. Οι ριπές, μάλιστα, έφτσαν έως και τα 122 χλμ την ώρα, ενώ η ταχύτητα των ανέμων έφτανε έως τους 107 χλμ την ώρα στη Ζυρίχη.

Από το πρωί, δε, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας κατέγραψε πάνω από 5.000 κεραυνούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share