Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρίσιμες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Αναφορές ότι υπέστη «καρδιακά προβλήματα» (Video)

Ποια η κατάσταση της υγείας του

29 Μαρτίου 2023 21:19
Κρίσιμες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Αναφορές ότι υπέστη «καρδιακά προβλήματα» (Video)
(POOL ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πάπας Φραγκίσκος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης για εξετάσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ματέο Μπρούνι σε σύντομη δήλωσή του την Τετάρτη, εγείροντας ανησυχίες για την υγεία του ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ θυμηθείτε εδώ όταν είχε γίνει viral.

Πηγή του Βατικανού δήλωσε ότι η ατζέντα του πάπα είχε αδειάσει για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι ιατρικές εξετάσεις. Το Βατικανό δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του 86χρονου πάπα. Ο ιστότοπος της εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε, ωστόσο, ότι είχε υποστεί «καρδιακά προβλήματα» το πρωί της Τετάρτης (29/3) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν τη δήλωση του Μπρούνι ότι οι εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες, λέγοντας ότι μια τηλεοπτική συνέντευξη του Πάπα που είχε οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή.

Επικαλούμενο ανώνυμες ιατρικές πηγές, το πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανέφερε ότι οι γιατροί δεν ανησυχούσαν για την κατάσταση του πάπα μετά τις πρώτες εξετάσεις που έκαναν. Το Βατικανό δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για τα δημοσιεύματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πάπας συμμετείχε στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση στο Βατικανό και είχε εμφανιστεί καλά στην υγεία του.

Ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση που μπορεί να μολύνει ή να προκαλέσει φλεγμονή του παχέος εντέρου, και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο Gemelli το 2021 για την αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου του.

Τον Ιανουάριο δήλωσε ότι η κατάσταση είχε επανέλθει και πως τον έκανε να πάρει βάρος, αλλά δεν ανησυχούσε υπερβολικά. Έχει επίσης πρόβλημα με το γόνατό του και χρησιμοποιεί εναλλάξ μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share