Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μακελειό στις ΗΠΑ: Η τρανς δράστις είχε γράψει μανιφέστο - Σκόπευε να επιτεθεί σ' ένα ακόμη χριστιανικό σχολείο (video)

«Προετοιμασμένος/η να κάνει περισσότερο κακό...», αναφέρεουν μεταξύ άλλων οι Αρχές

28 Μαρτίου 2023 13:19
Μακελειό στις ΗΠΑ: Η τρανς δράστις είχε γράψει μανιφέστο - Σκόπευε να επιτεθεί σ' ένα ακόμη χριστιανικό σχολείο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αστυνομία του Νάσβιλ αποκάλυψε ότι το 28χρονο άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε έξι άτομα στο Covenant School, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, είχε συντάξει ένα λεπτομερές μανιφέστο για την επίθεση στη χριστιανική ακαδημία, ενώ διέθετε λεπτομερείς χάρτες των εγκαταστάσεων του σχολείου.

Αξιωματούχοι είπαν ότι η/ο Όντρεϊ Χέιλ, πρώην μαθήτρια του σχολείου, που πλέον δήλωνε -όπως όλα δείχνουν- άνδρας, μπήκε στο σχολείο τη Δευτέρα (27/3) το πρωί πυροβολώντας μέσα από μια πόρτα στο πλάι του κτιρίου.

Ενώ ήταν μέσα, ο Χέιλ σκότωσε την Έβελιν Ντίκχαους, τη Χάλι Σκραγκς και τον Γουίλιαμ Κίνεϊ, όλοι ηλικίας 9 ετών, καθώς και τον φύλακα Μάικ Χιλ και την αναπληρώτρια δασκάλα Σίνθια Πικ, και οι δύο, 61 ετών, και τη διευθύντρια του σχολείου Κάθριν Κούνς, 60 ετών.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε, ο Χέιλ σκοτώθηκε επίσης, όταν ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο στις 10:27 π.μ., δεκατέσσερα λεπτά αφότου σήμανε συναγερμός. Παράλληλα, δείτε το σοκαριστικό βίντεο της επίθεσης!

Όπλο με το οποίο η τρανς σκότωσε 7 άτομα σε σχολείο στις ΗΠΑ

Η αστυνομία είπε ότι ο Χέιλ ήταν εξοπλισμένος με τουλάχιστον δύο τουφέκια και ένα πιστόλι, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Χέιλ στο Νάσβιλ, οι αστυνομικοί βρήκαν λεπτομερείς χάρτες και ένα μανιφέστο της επίθεσης. «Έχουμε ένα μανιφέστο, έχουμε κάποια γραπτά που θα τα εξετάσουμε μέχρι σήμερα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ, Τζον Ντρέικ, σχετικά με την ανακάλυψη.

Πρόσθεσε ότι ο Χέιλ ήταν «προετοιμασμένος να κάνει περισσότερο κακό από ό,τι είχε γίνει στην πραγματικότητα» και ότι είχε σχεδιάσει να επιτεθεί σε άλλο σχολείο στην περιοχή, απ’ όπου όμως αποχώρησε, επειδή το συγκεκριμένο σχολείο ήταν πολύ ασφαλές.

Ερωτηθείς εάν η ταυτότητα του/της Χέιλ θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας που συνετέλεσε στα κίνητρα της επίθεσης, ο Ντρέικ είπε ότι οι αρχές «έχουν στοιχεία ότι αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχική έρευνα για όλα αυτά και αν έπαιξαν πραγματικά ρόλο σε αυτό το περιστατικό».

Στο προφίλ του στο Twitter, ο Χέιλ δήλωνε ότι χρησιμοποιούσε αρσενικές αντωνυμίες και ονομαζόταν επίσης Έιντεν, ένα ανδρικό όνομα. Δεν είναι σαφές εάν ο Χέιλ δρούσε ως άνδρας ή γυναίκα τη στιγμή των δολοφονιών.

Ο Χέιλ ήταν απόφοιτος του μικρού ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου, το οποίο διδάσκει μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την 6η τάξη και έχει αυτή την στιγμή περίπου 200 μαθητές, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Το σχολείο εστιάζει το πρόγραμμα σπουδών του στη βιβλική θεολογία, όπου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα για τη Βίβλο μαζί με τυπικά μαθήματα εκπαίδευσης.

Ο πρώην διευθυντής του σχολείου, Μπιλ Κάμπελ είπε «Τη θυμάμαι ως πρώην μαθήτρια» και δήλωσε ότι είχε ακόμη αρχεία με τη Χέιλ, ως μαθήτρια της τρίτης δημοτικού στο σχολείο το 2005 και ως μαθήτρια της τέταρτης τάξης το 2006, αλλά είπε ότι μετά το 2006 δεν εμφανιζόταν στις σχολικές επετηρίδες και μάλλον είχε αλλάξει σχολείο.

Όπλο με το οποίο η τρανς σκότωσε 7 άτομα σε σχολείο στις ΗΠΑ

Η αστυνομία είπε ότι ο Χέιλ δεν είχε ποινικό μητρώο ή ιατρικό φάκελο προβλημάτων ψυχικής υγείας και ότι είναι σε επαφή με τον πατέρα του υπόπτου, ενώ σχεδιάζει να δημοσιεύσει βίντεο σχετικά με τον πυροβολισμό τις επόμενες ημέρες. Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες των όπλων που χρησιμοποίησε ο Χέιλ, δύο τουφέκια και ένα πιστόλι.

Το Covenant School ιδρύθηκε το 2001 ως υπουργείο της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας Covenant και τα ετήσια δίδακτρα κυμαίνονται μεταξύ των 7.250 δολαρίων για το τριήμερο προνήπιο και των 16.500 δολαρίων για μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την έκτη τάξη.

Το σχολείο βρίσκεται στην εύπορη γειτονιά Green Hills, ακριβώς νότια του Bluebird Cafe του Νάσβιλ, ένα αγαπημένο μέρος για μουσικούς και τραγουδοποιούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share