Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ: Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας μετά την κήρυξη απεργίας

Σε αναβρασμό η χώρα!

27 Μαρτίου 2023 14:15
Πολιτική κρίση στο Ισραήλ: Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας μετά την κήρυξη απεργίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την διακοπή της λειτουργίας του ανακοίνωσαν τα δύο μεγάλα λιμάνια του Ισραήλ στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, που κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικαστική μεταρρύθμιση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα λιμάνια της Χάιφας και τους Ασντόντ ανακοίνωσαν παύση εργασιών μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου Histadrut του Ισραήλ για την κήρυξη γενικής απεργίας άμεσα.

Από το πρωί, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν συμμετέχουν στην γενική απεργία, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται οι πτήσεις.

Η Ιατρική Ένωση του Ισραήλ κήρυξε επίσης γενική απεργία που θα πλήξει τα νοσοκομεία και τις δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του συνδικάτου Histadrut ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την άμεση κήρυξη γενικής απεργίας με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου μεταρρύθμισης της δικαστικής εξουσίας.

«Καλώ σε γενική απεργία (…) αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου, το Κράτος του Ισραήλ σταματά», δήλωσε ο Αρνον Μπαρ Νταβίντ, επικεφαλής του Histadrut. «Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε την νομοθετική διαδικασία και θα το κάνουμε».

Συναγερμός στο Ισραήλ: Κλειστά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας μετά την κήρυξη απεργίας

Επέζησε πρότασης μομφής ο Νετανιάχου

Ο εθνικιστικός-θρησκευτικός κυβερνητικός συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου επέζησε πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης στην Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, καθώς καταψηφίσθηκε από 59 βουλευτές και υπερψηφίσθηκε από 53. Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από την αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικαστική μεταρρύθμιση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share