Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Γκραντ, «βασιλιάς των νάνων»

Είχε παίξει στα Star Wars και Χάρι Πότερ

20 Μαρτίου 2023 19:42
Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Γκραντ, «βασιλιάς των νάνων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο ηθοποιός Πολ Γκραντ, που είχε γίνει γνωστός από τον ρόλο του Ewok στο Star Wars, πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Δείτε επίσης: Θλίψη για τους θαυμαστές του Star Wars: Πέθανε ο ηθοποιός David Prowse

Εγκεφαλικά νεκρός

Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Γκραντ, «βασιλιάς των νάνων»

Όπως ανέφεραν μέλη της οικογένειας στη βρετανική εφημερίδα «Sun», ο 56χρονος κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη από την Πέμπτη, όταν κατέρρευσε έξω από τον σταθμό Kings’ Cross στο Λονδίνο. Ο Γκραντ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Η 28χρονη κόρη του Γκραντ, Σόφι Τζέιν, δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένη. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας θρύλος από πολλές απόψεις. Έφερνε πάντα ένα χαμόγελο και το γέλιο στα χείλη όλων».

Ο Γκραντ είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Star Wars: Επεισόδιο 6 – Η επιστροφή των Τζεντάι», όπου υποδύθηκε ένα Ewok, ενώ είχε συμμετάσχει και στα «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» και «Γουίλοου, η οργή των θρύλων». Όπως σημείωσε οικογενειακός φίλος του, στη Sun, ο Γκραντ «ήταν ένας υπέροχος τύπος». «Πάλευε πάντα με τα ναρκωτικά και τον εθισμό στο αλκοόλ, αλλά ήταν ένας ταλαντούχος ηθοποιός», επισήμανε και κατέληξε ότι, ο εκλιπών, «αποκαλούσε τον εαυτό του ‘βασιλιά των νάνων’».

Το βρετανικό μέσο υπενθύμισε ότι, το 2014, σοκ είχε προκαλέσει η φωτογραφία που έδειχνε τον ηθοποιό να κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών. Τότε, ο ίδιος είχε δηλώσει κατά τη διάρκειά συνέντευξής του, ότι είχε ξοδέψει όλα τα λεφτά της τελευταίας ταινίας του σε ναρκωτικά και αλκοόλ. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει και ότι «έπιασε πάτο» όταν κατέρρευσε ο γάμος του. «Η οικογένειά μου με έχει αποκηρύξει. Είμαι εντάξει αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Έχω παιδιά και μία εγγονή», είχε πει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share