Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βίντεο με σφοδρές βροχοπτώσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας – 10 νεκροί από τις πλημμύρες

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι σκηνές πλημμύρισαν

15 Μαρτίου 2023 16:15
Βίντεο με σφοδρές βροχοπτώσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας – 10 νεκροί από τις πλημμύρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικές στιγμές ζουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, καθώς σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμύρες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 10 άτομα. Υπενθυμίζεται, ότι οι νεκροί από τον φονικό σεισμό έχουν ξεπεράσει τους 48.000.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η περιοχή που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε, ενώ στην Αντιγιαμάν υπάρχει ένας νεκρός.

Επίσης, ακόμα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Ταντογκάν.

Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με το νερό να παρασύρει οχήματα, ενώ σε ορισμένα υπήρχαν μέσα εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Παράλληλα, πλημμύρισαν οι σκηνές που στήθηκαν για τους σεισμόπληκτους, με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο δρόμο και να αναζητούν καταφύγιο, σε περιοχές που έχουν καταστραφεί αρκετές υποδομές.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών στη Σανλιούρφα ανακοίνωσε πως 111 χιλιοστά βροχή ανά τετραγωνικό μέτρο τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ στα 136 χιλιοστά ανά τ.μ. μετρήθηκαν τα ποσά της βροχής στην Αντιγιαμάν.

Ακολουθούν βίντεο από τις φονικές βροχές στην Τουρκία:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share