Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανείπωτη θλίψη για τον Μάτζικ Τζόνσον - Πέθανε μέλος της οικογένειάς του

Η συγκινητική ανάρτηση του θρύλου του ΝΒΑ

9 Μαρτίου 2023 19:40
Ανείπωτη θλίψη για τον Μάτζικ Τζόνσον - Πέθανε μέλος της οικογένειάς του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Πέμπτη 9/3 έγινε γνωστή μια πολύ θλιβερή είδηση για την ένα από τους θρύλους του NBΑ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα social media και συγκεκριμένα μέσα από τον ίδιο τον Μάτζικ Τζόνσον, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή του.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας είναι στην πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώνει δημόσια, πως έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, Έρβινγκ Τζόνσον Σίνιορ σε ηλικία 88 ετών. Θυμίζουμε επίσης πως πέθανε ο αθλητικός δημοσιογράφος, Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η ανάρτηση του Μάτζικ Τζόνσον για το θάνατο του πατέρα του

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος. Χθες βράδυ έχασα τον πατέρα μου, Έρβινγκ Τζόνσον Σίνιορ. Ήταν ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Έκανε δύο και τρεις δουλειές για να μπορέσει να προσφέρει στην οικογένειά του και δεν έβαζε ποτέ δικαιολογίες στον δρόμο του…

Τον εκτιμώ τόσο πολύ που εμφύσησε αυτή την αρετή και σε εμένα, που μου δίδαξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ηθικής της εργασίας, το να σέβομαι τον εαυτό μου και τους άλλους, το πώς να ντύνομαι, πώς να είμαι άντρας, να έχω αξιοπρέπεια και άλλα πολλά.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να κοιτάξω πιο πέρα από το σπίτι μου για να βρω ένα πρότυπο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου είπε ότι αν αφιερώσω χρόνο και δουλέψω, θα τα καταφέρω στο NBA. Ήταν μία από τις πολλές φορές που με… έδερνε στα 1vs1 παιχνίδια μας και με βοήθησαν να εξελιχθώ σαν μπασκετμπολίστας, αλλά και να γίνω πιο σκληρός πνευματικά», έγραψε ο Μάτζικ Τζόνσον.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Μάτζικ Τζόνσον

Ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον Τζ. (Earvin "Magic" Johnson Jr, γεννήθηκε 14 Αυγούστου 1959) είναι Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς αθλητές. Το Σεπτέμβριο του 2021 αναγνωρίστηκε από το NBA ως ένας από τους τέσσερις καλύτερους στην ιστορία του. Αγωνίστηκε στην ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς για 13 περιόδους.

Γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1959 και κέρδισε τα πρωταθλήματα του Γυμνασίου και του Πανεπιστημίου, το τελευταίο με την ομάδα του Μίσιγκαν. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του NBA στο οποίο ψηφίστηκε καλύτερος νεοεμφανιζόμενος, αλλά και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του 1979, κερδίζοντας το πρώτο από πέντε συνολικά πρωταθλήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ αγωνιζόταν στη θέση του οργανωτή του παιχνιδιού και παρά το ύψος των 2,05 μέτρων, χρειάστηκε να αγωνιστεί στη θέση του σέντερ, αντικαθιστώντας τον τραυματία συμπαίκτη του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, στοιχείο ενδεικτικό του πλουραλισμού και της ιδιαίτερης ευφυίας του.

Θεωρείται ως ο κορυφαίος στη θέση του όλων των εποχών και ήταν βασικό μέλος της καλύτερης εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. (γνωστής ως Ντριμ Τιμ) η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1992, στη Βαρκελώνη. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους πασέρ του αθλήματος και ήταν πρώτος σε τελικές πάσες σε τέσσερις περιόδους, κρατώντας τον καλύτερο μέσο όρο ως σήμερα, με 11,2 ανά παιχνίδι. Λίγοι καλαθοσφαιριστές έχουν επηρεάσει τον τρόπο που παίζεται το άθλημα ως σήμερα και είναι από εκείνους που χαρακτηρίζονται ως οι σημαντικότεροι.

Αποχώρησε το 1991 προκαλώντας αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV. Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 1992, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του All-Star Game της ίδιας χρονιάς. Σταμάτησε εκ νέου για τέσσερις περιόδους, μετά από διαμαρτυρίες των συναθλητών του, αλλά επέστρεψε το 1996, σε ηλικία 37 ετών, παίζοντας τα τελευταία 32 παιχνίδια του στο NBA, πάντα με τη φανέλα των Λέικερς.

Ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του NBA τρεις φορές, μετείχε σε εννέα τελικούς και σε δώδεκα παιχνίδια All-Star. Είναι στη λίστα με τους 50 σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, που επιλέχθηκε το 1996 στην επέτειο του πρώτου μισού αιώνα του επαγγελματικού πρωταθλήματος, όπως και σε αυτή των 75 χρόνων. Εισήχθη στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το 2002.

Mε το γελαστό του πρόσωπο, το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο αλλά και τη μάχη του ενάντια στο AIDS, ο επονομαζόμενος «Μάτζικ» («Μαγικός») πέρασε στην ιστορία και για τη δράση του εκτός γηπέδων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share