Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε στα 87 του ο Τζεμ Τοπόλ, ο διάσημος «Βιολιστής στη Στέγη»

Απέραντη θλίψη!

9 Μαρτίου 2023 10:05
Πέθανε στα 87 του ο Τζεμ Τοπόλ, ο διάσημος «Βιολιστής στη Στέγη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τζεμ Τοπόλ, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μόνο με το επίθετό του, πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Έγινε διάσημος για τη θεατρική και κινηματογραφική του ερμηνείας ως «Βιολιστής στη Στέγη» ενώ συμπρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Για τα μάτια σου μόνο» και «Flash Gordon».

Δείτε επίσης: Πέθανε στα 82 της η θρυλική Ράκελ Γουέλς - Μια από τις 100 πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία του κινηματογράφου

Ο Τοπόλ πέθανε χθες στο Τελ Αβίβ μετά από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ήταν 87 ετών.

Το θάνατό του Τοπόλ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog, που τον περιέγραψε ως έναν «χαρισματικό ηθοποιό που κατέκτησε πολλές σκηνές στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, γέμισε κινηματογραφικές οθόνες με την παρουσία του και μπήκε βαθιά μέσα στις καρδιές μας».

Πέθανε ο Μάριο Βίττι

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο κορυφαίος ελληνοϊταλός ελληνιστής Μάριο Βίττι, που μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του διατηρούσε τη διαύγειά του.

Κορυφαίος μελετητής της γλώσσας μας, στενός φίλος του Οδυσσέα Ελύτη, του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων λογοτεχνών και καλλιτεχνών, είχε δημοσιεύσει στην Ιταλία το πολυμεταφρασμένο έργο του Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και είχε διδάξει για πολλά χρόνια νέα ελληνικά στο πανεπιστήμιο της Τούσια, στην κεντρική Ιταλία σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με την ευκαιρία, δείτε την νέα βόμβα με την διαθήκη του μουσικοσυνθέτη.

Πρόσφατα, η έδρα νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Ρώμης τού είχε αφιερώσει το Παρατηρητήριο του Εργαστηρίου για την Ελληνική Γλώσσα.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Το αποκάλυψε πρώτη φορά μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - «Η μητέρα μου δεν...»

Στην εκπομπή «Δύο στη 1» και την Έρη Βαρδάκη έδωσε συνέντευξη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως πρόσφατα η μητέρα της έμαθε για τον θάνατό του από την τηλεόραση. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η πικρία της κόρης του για τη διαθήκη.

«Η παράσταση “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” προέκυψε από το βιβλίο μου. Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα μου, η ζωή μας έχει αλλάξει. Ήταν κατάκοιτος δέκα χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πεθάνει. Ήταν πολύ περήφανος για το βιβλίο μου, το είχε διαβάσει πέντε φορές και συνέχεια το αναλύαμε. Μετά την έκδοση του βιβλίου, μου ζήτησε συγγνώμη. Καταλαβαίνω γιατί, αλλά είναι μυστικό», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε στη συνέχεια: «Μέχρι πρότινος η μητέρα μου δεν είχε καταλάβει ότι ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή. Το είδε φέτος στην τηλεόραση, είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει. Ήμουν πάντα περήφανη που ήμουν η κόρη του Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου θυσίασε πολλά πράγματα για την Ελλάδα».

Κλείνοντας, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφερε: «Δεν μου επέτρεψαν να πενθήσω τον πατέρα μου, τον άρπαξαν από την εκκλησία, μου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Όλα αυτά είναι τελείως γελοία».

Δείτε όσα ανέφερε

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share