Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη σε εμπορικό κτίριο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 7 νεκροί - 70 στο νοσοκομείο

Ανείπωτη τραγωδία!

7 Μαρτίου 2023 16:48
Έκρηξη σε εμπορικό κτίριο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 7 νεκροί - 70 στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε εμπορικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες συνέβη παρόμοιο περιστατικό και σε περιοχή της Αθήνας.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 16:45 (τοπική ώρα) κοντά σε ένα εκδοτήριο εισιτηρίων λεωφορείων.

«Επτά πτώματα περισυνελέγησαν από το σημείο της έκρηξης», ανέφερε.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν από την έκρηξη, με πολλούς να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα παραμένουν στο σημείο καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στο πενταώροφο κτίριο, το οποίο στεγάζει ένα υποκατάστημα τράπεζας, καταστήματα κεραμικών και ειδών υγιεινής.

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι ακόμη σαφής.

Το Reuters, επικαλούμενο ένα αξιωματούχο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς από την έκρηξη, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Συναγερμός στην Εύβοια: Ξέσπασε φωτιά σε επιχείρηση της Χαλκίδας - Αναφορές για εκρήξεις

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα στη Χαλκίδα, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε γνωστή επιχείρηση. Όπως μεταδίδει το evima.gr, στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, μαζί με οχήματα της Πυροσβεστικής και πυροσβέστες οι οποίοι συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά σε αυλή εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην Καλαμαριά

Σύμφωνα με το eviathema, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στο σημείο με την φωτιά να επεκτείνεται γρήγορα.

Συναγερμός στην Εύβοια: Ξέσπασε φωτιά σε επιχείρηση της Χαλκίδας - Αναφορές για εκρήξεις

Η επιχείρηση βρίσκεται έξω από τη Χαλκίδα και η φωτιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε εργοστάσιο κοντά στο νεκροταφείο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share