Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Στην... κατάψυξη η Καλιφόρνια: Έγραψαν «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ» - Σε απόγνωση οι κάτοικοι λόγω του ισχυρού χιονιά (Video)

«Είμαστε σε δεινή θέση»

6 Μαρτίου 2023 17:52
Στην... κατάψυξη η Καλιφόρνια: Έγραψαν «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ» - Σε απόγνωση οι κάτοικοι λόγω του ισχυρού χιονιά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απελπισμένοι κάτοικοι στην Καλιφόρνια έγραψαν το μήνυμα «βοηθήστε μας» στο χιόνι, αφού η περιοχή τους έχει δεχθεί ιστορικού μεγέθους χιονοπτώσεις.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εν μέσω χειμερινών καταιγίδων που έφεραν όχι μόνο χιόνι, αλλά και ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους στη διάρκεια λίγων ημερών.

Την περασμένη Τετάρτη (1 Μαρτίου), ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 13 κομητείες, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, όπου το τμήμα του σερίφη έλαβε περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα από άτομα που ζητούσαν βοήθεια. Αλλά οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινώνησαν την απόγνωσή τους.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το NBC News δείχνει το χιόνι στοιβαγμένο πάνω σε σπίτια, με παγιδευμένα αυτοκίνητα και δρόμους να έχουν καλυφθεί από πάγο.

Ένας κάτοικος του Σαν Μπερναρντίνο εθεάθη να φτυαρίζει το χιόνι από τη στέγη του, σε μια προσπάθεια να αποφύγει να έχει την ίδια μοίρα με το τοπικό σούπερ μάρκετ, όπου η οροφή κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού.

Αλλού, ένας απελπισμένος ντόπιος έγραψε τις λέξεις «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!!» στο χιόνι.

Η κάτοικος Λίζα Γκριγκς, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά να παραδώσει φαγητό, τροφή για μωρά και φτυάρια σε πιο απελπισμένους ανθρώπους στην περιοχή, είπε στους Los Angeles Times:«”Η κομητεία δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους ανθρώπους εδώ. Είμαστε σε δεινή θέση».

Το Σάββατο, το τμήμα του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο ανακάλεσε μια εθελοντική επιχείρηση ελικοπτέρου που μεταφέρει προμήθειες σε κατοίκους εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Το τμήμα διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CalDART, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες αρωγής των κατοίκων σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, με την αποστολή οχημάτων με προμήθειες σε ορεινές κοινότητες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share