Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Συλλυπητήριο μήνυμα Ερντογάν για το πολύνεκρο δυστύχημα

Η ανάρτηση στα social media

1 Μαρτίου 2023 17:07
Τραγωδία στα Τέμπη: Συλλυπητήριο μήνυμα Ερντογάν για το πολύνεκρο δυστύχημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην Ελληνίδα πρόεδρο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τέμπη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ερντογάν, στο μήνυμά του, δήλωσε πως λυπάται βαθύτατα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Τέλος, ευχήθηκε στους τραυματίες καλή ανάρρωση.

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά για τα τραγικό δυστύχημα

H κυβέρνηση της Γαλλίας, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη με τους 36 νεκρούς, από τη σύγκρουση τρένων, θέλησε να δείξει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη προς την Ελλάδα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στέλνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε tweet τόσο στη γαλλική όσο και στην ελληνική γλώσσα, στο οποίο έγραψε για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Παράλληλα, σε σημερινή του ανακοίνωση 1/3 με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του, διευκρινίζοντας ότι «επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του για την παροχή στήριξης της Γαλλίας».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πελτζίνοβιτς Μπούριτς, δήλωσε από το Στρασβούργο «σοκαρισμένη». Την ίδια ώρα, εκτενείς είναι εξάλλου οι αναφορές των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο δυστύχημα.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Les Echos δημοσίευμα αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάνει λόγο για «το χειρότερο που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα». Το δημοσίευμα προβάλλει τις δηλώσεις διασώστη καθώς και πληροφορίες από τα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια. Σημειώνονται επίσης οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με το δυστύχημα και τη μεταφορά με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη 194 επιβατών, εκ των οποίων 26 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Τέμπη: Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά για την τραγωδία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share