Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φρίκη στη Βραζιλία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 7 άτομα γιατί… έχασαν στο μπιλιάρδο

Αδιανόητη τραγωδία

22 Φεβρουαρίου 2023 19:10
Φρίκη στη Βραζιλία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 7 άτομα γιατί… έχασαν στο μπιλιάρδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ένοπλοι δολοφόνησαν επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου κοριτσιού, με κυνηγετικά όπλα και πιστόλια σε αίθουσα μπιλιάρδου στη Βραζιλία σε μια κρίση οργής μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Τα ανατριχιαστικά πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από το μακελειό την Τρίτη στην πόλη Σινόπ, στο Μάτο Γκρόσο, έδειξαν τη στιγμή που ο ένας δράστης που κρατούσε ένα πιστόλι διέταξε τους ομήρους του να παραταχθούν σε έναν τοίχο, ενώ ο συνεργός του έφερε αυτό που φαίνεται να είναι μια καραμπίνα από ένα κοντινό φορτηγό. Με την ευκαιρία, δείτε την αδιανόητη υπόθεση μαθητή που φέρεται να δολοφόνησε τον καθηγητή του.

Στιγμές αργότερα ο δεύτερος ένοπλος μπαίνει ξανά στην αίθουσα και το ζευγάρι αρχίζει να πυροβολεί τους αιχμαλώτους του σχεδόν εξ επαφής, μην αφήνοντάς τους καμία πιθανότητα διαφυγής.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι δράστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως Edgar Ricardo de Oliveira, 30 ετών, και Ezequias Souza Ribeiro, 27 ετών, διέφυγαν από τη σκηνή και εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Οι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το ζευγάρι ξέσπασε και εξαπέλυσε την αποτρόπαια επίθεση αφού στοιχημάτισαν και έχασαν δύο συνεχόμενα παιχνίδια μπιλιάρδου, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εντεταλμένος της Πολιτικής Αστυνομίας, Braulio Junqueira, ο οποίος δήλωσε ότι οι ερευνητές συγκεντρώνουν τις μαρτυρίες των μαρτύρων και αναζητούν τους ψυχρούς δολοφόνους.

Έξι από τα θύματά τους έχασαν τη ζωή τους στη σκηνή, αφού εκτελέστηκαν από απόσταση μόλις ενός μέτρου.

Τραγωδία στον Νιαγάρα: Μητέρα πήδηξε με τον 5χρονο γιο της στην αγκαλιά στους καταρράκτες

Ένα φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα στις ΗΠΑ, όταν 34χρονη μητέρα πήρε στην αγκαλιά τoν 5χρονο γιο της και πήδηξε στο κενό, στις αρχές της εβδομάδας. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, ωστόσο το παιδί επέζησε. Με την ευκαιρία, δείτε το μακελειό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας των Πολιτειακών Πάρκων της Νέας Υόρκης, Κρις Ρόλα, η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά της έπεσαν από ύψος περίπου 27 μέτρων, προς τον πυθμένα του φαραγγιού κοντά στο τουριστικό αξιοθέατο «Cave of the Winds». Ο αστυνομικός σημείωσε ότι, οι Αρχές, προσπάθησαν να σώσουν τη μητέρα και τον γιο της. Μόνο το μικρό αγόρι, ωστόσο, κατέστη δυνατό να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο. Το παιδί ήταν «σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση». Όταν το σωστικό συνεργείο την προσέγγισε, η μητέρα του αγοριού ήταν ήδη νεκρή. Το παιδάκι φέρει τραύμα στο κεφάλι του.

Διερευνούν τι συνέβη πριν την πτώση

Ο Κρις Ρόλα αναφέρθηκε και στις συνθήκες πριν το περιστατικό, σημειώνοντας ότι η μητέρα βρισκόταν, μαζί με το παιδί και τον σύζυγό της, στο πάρκο. Οι Αρχές δε γνωρίζουν τι συνέβη πριν την πτώση, ωστόσο υπό ανάκριση βρίσκεται ο σύζυγος, καθώς και άλλοι μάρτυρες που ήταν παρόντες την ώρα του περιστατικού. «Η έρευνα συνεχίζεται αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατύχημα», είπε ο Ρόλα και πρόσθεσε πως, «είναι πολύ παγωμένα εκεί κάτω. Είναι ένα πραγματικά σκληρό έδαφος αλλά οι διασώστες μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο αγόρι και να κάνουν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τη μητέρα». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το παιδί που ήταν ακόμα ζωντανό εκείνη τη στιγμή. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα δύσκολο μέρος για να κάνεις διασώσεις».

Λόγω της ηλικίας του παιδιού αλλά και της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα της γυναίκας και του γιου της. Η οικογένεια, όπως σημείωσε η αστυνομία, δεν είναι από την περιοχή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share