Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ

17 Φεβρουαρίου 2023 19:38
Σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Χάμζα αλ Χόμσι.

Το θάνατο του Χάμζα αλ Χόμσι ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ την Παρασκευή (17/2). Με την ευκαιρία, δείτε την εφιαλτική προφητεία για την Ευρώπη.

«Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια επιδρομής ελικοπτέρου από τις ΗΠΑ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, μια έκρηξη στον στόχο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες και ένας εκπαιδευμένος για εργασία σκύλος. Ο Χάμζα αλ Χόμσι σκοτώθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ

Σεισμός: Θρήνος σε Τουρκία και Συρία με πάνω από 34.000 νεκρούς - Ανασύρθηκε ζωντανή 83χρονη μετά από μια εβδομάδα (video)

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους το δράμα που ζουν Τουρκία και Συρία. Ο σεισμός της περασμένης Δευτέρας στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 34.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους προσωρινούς απολογισμούς των αρχών της Τουρκίας, των αρχών της Συρίας και οργανώσεων αρωγής σε τομείς της συριακής επικράτειας ελεγχόμενους από αντάρτες και τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ, μια εβδομάδα μετά, μια 83χρονη έβγαλαν ζωντανοί Κινέζοι και Τούρκοι διασώστες από τα συντρίμμια κτιρίου το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην πόλη Μαλάτια (νότια) νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο. Παράλληλα, έχουμε εκατοντάδες συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίων - «Παίρνει κεφάλια» ο Ερντογάν!

Τη γυναίκα έσωσε ομάδα της οργάνωσης Blue Sky Rescue, που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κι εδρεύει στην κινεζική πόλη Τσονγκτσίνγκ, μαζί με τούρκους διασώστες, κάπου 125 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών.

Η γυναίκα παρέμεινε παγιδευμένη στα συντρίμμια επταώροφου κτιρίου, χωρίς νερό ούτε τροφή, ωσότου διασώθηκε, τόνισε ο Γιανγκ Γι, μέλος της ομάδας. Επρόκειτο για τον τρίτο άνθρωπο που κατάφεραν να σώσει η αποστολή της Blue Sky Rescue.

Χθες έγινε επίσης γνωστό πως μια γυναίκα και ένα παιδί ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια την Κυριακή, έξι ημέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία, από μια ομάδα διασωστών από το Ελ Σαλβαδόρ στο Σεχίτ Αϊλελέρι, στον νότο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share