Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: "Επίθεση" φιλίας από τον Τσαβούσογλου - «Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα μετά από τον σεισμό» (Video)

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας»

14 Φεβρουαρίου 2023 12:30
Ελληνοτουρκικά:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τον θετικό αντίκτυπο της αλληλεγγύης που προσέφερε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

«Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφού ευχαρίστησε το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Τουρκία ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ, είπε:

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή.

Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας».

H συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και η αγκαλιά των δύο πολιτικών έδειξαν πως κάτι μπορεί να έχει αλλάξει στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Η παρουσία του Νίκου Δένδια σήμερα εδώ δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Τούρκους», είχε αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου.

Ειδική αναφορά είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην αλληλεγγύη της Ελλάδας που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τον σεισμό. «Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό με τις τουρκικές αρχές για να ευχηθούν περαστικά και να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και πολλά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές» είπε, υπενθυμίζοντας και την επίσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε δικό του «tweet» μετά την επίσκεψη στην Αντιόχεια, που επλήγη ιδιαίτερα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έγραψε ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του πως «δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές, για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share