Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη στη Βρετανία - Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου

11 Φεβρουαρίου 2023 11:25
Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη στη Βρετανία - Συγκλονιστικές εικόνες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια βόμβα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξερράγη στην περιοχή Γιαρμούθ της Βρετανίας, το απόγευμα της Παρασκευής (10/2), με μάρτυρες να περιγράφουν πως... πετάγονταν σάκοι άμμου.

«Όταν εξερράγη, ανησυχούσα λίγο γιατί το σπίτι μου είναι τόσο κοντά. Ανησυχούσα περισσότερο μήπως εκραγεί το σπίτι μου. Τώρα όλα έχουν τελειώσει, ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τις επόμενες ώρες. Δεν έχουν δει πολλοί άνθρωποι να ανατινάζεται μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν πολύ τρομακτικό» είπε στην Daily Mail ο Jack Onyet, που ζει ακριβώς απέναντι από το σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία του Νόρφολκ επιβεβαίωσε το περιστατικό, σημειώνοντας πως συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών για την εξουδετέρωση της εκρηκτικής ύλης. «Αυτή δεν ήταν μια προγραμματισμένη έκρηξη και συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών για να αφοπλιστούν τα εκρηκτικά. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η απόλυτη φρίκη: 69χρονη έκρυβε για δύο χρόνια το πτώμα της μητέρας της στον καταψύκτη (video)

Καταθέτει όλο το προσωπικό του στρατού και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Θα ενημερώσουμε περαιτέρω όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφεραν οι Αρχές στο Twitter. Οι στρατιώτες που κλήθηκαν στο σημείο αποφάσισαν αρχικά ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να μετακινήσουν τη βόμβα, γι' αυτό και έχτισαν έναν ψηλό τοίχο από γιγάντιες σακούλες άμμου για να μετριάσουν τις επιπτώσεις από τυχόν έκρηξη.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα - Η ανακοίνωση του Πενταγώνου (video)

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα άγνωστης ταυτότητα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των εμπορικών πτήσεων», είπε. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Μπορώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τον στρατό να καταρρίψει το αντικείμενο, και το έκαναν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι και πρόσθεσε ότι στην επιχείρηση κατάρριψης συμμετείχε ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το αντικείμενο έχει το μέγεθος «ενός μικρού αυτοκινήτου», πολύ μικρότερο δηλαδή από το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, και ότι θα στηθεί επιχείρηση για την ανάκτησή του.

Όλα αυτά συνέβησαν λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αναστάτωση που επικράτησε στις ΗΠΑ με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας. Το μπαλόνι διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πριν τελικά καταρριφθεί και ανακτηθεί από τις αμερικανικές Αρχές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share