Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε ο σκηνοθέτης Χιου Χάντσον - Είχε σαρώσει τα Όσκαρ με την ταινία «Δρόμοι της Φωτιάς»

Σε ηλικία 86 ετών «έφυγε» ένας μεγάλος του κινηματογράφου

10 Φεβρουαρίου 2023 23:24
Πέθανε ο σκηνοθέτης Χιου Χάντσον - Είχε σαρώσει τα Όσκαρ με την ταινία «Δρόμοι της Φωτιάς»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο Βρετανός σκηνοθέτης Χιου Χάντσον, ο οποίος έγινε διάσημος με το βραβευμένο με Όσκαρ αριστούργημα «Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire).

O Χάντσον άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν εξαιτίας πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, ο Χάντσον σκηνοθετούσε τηλεοπτικές διαφημίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αργεντινό Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, θρυλικό οδηγό αγώνων της Φόρμουλα 1.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Σάσα Ζιβούλοβιτς

Οι «Δρόμοι της Φωτιάς», η ιστορία των Βρετανών δρομέων που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924, σάρωσε τα Όσκαρ το 1981 – μεταξύ αυτών το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το βραβείο Καλύτερης Μουσικής, την οποία έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Χιου Χάντσον

Πέθανε ο Νίκος Τούλης

Φτωχότερο είναι από σήμερα το κρητικό μπάσκετ αφού έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο που υπηρέτησε με σθένος και περισσή αγάπη το χώρο. Ο λόγος για το Νίκο Τούλη, η καρδιά του οποίου δεν άντεξε σε μία ακόμη δοκιμασία…

Ο επιτυχημένος παλαίμαχος προπονητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε εγχείρηση καρδιάς στην Αθήνα, όμως λίγα 24ωρα μετά η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο Νίκος Τούλης υπήρξε επιτυχημένος καλαθοσφαιριστής αλλά και εκ των κορυφαίων κρητικών προπονητών με πολύχρονη και επιτυχημένη θητεία στα σωματεία του Ηρακλείου. Σημαντικότερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα, η πορεία του με το Ηράκλειο ΟΑΑ, από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ στην Α1 μπάσκετ.

Στη συνέχεια υπηρέτησε την ομάδα και ως μάνατζερ με συνοδοιπόρο τον Μανώλη Παπακαλιάτη, δίπλα στον αείμνηστο «μπασκετάνθρωπο» Παύλο Βαρζακιάν. Υπήρξε βέβαια και προπονητής στην αγαπημένη του ΓΕΗ. Επί Κατσανέβα πέρασε από τον Εργοτέλη, επί Ξημέρη από τον ΟΦΗ ενώ είχε διατελέσει προπονητής και στην Μικτή Κρήτης.

Αποχώρησε από την ενεργό προπονητική δράση εξαιτίας και των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, προκειμένου να αποφύγει την ένταση των αγώνων… Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου καθώς ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας. Ο Νίκος Τούλης έγραψε σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία του Κρητικού μπάσκετ και αφήνει αξιόλογη παρακαταθήκη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share