Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Ψάχνουν στα συντρίμμια για ζευγάρι Ελλήνων – Η έκκληση του ανιψιού και το αίτημα της ΕΜΑΚ (Video)

Οι τελευταίες αναφορές

10 Φεβρουαρίου 2023 08:28
Σεισμός στην Τουρκία: Ψάχνουν στα συντρίμμια για ζευγάρι Ελλήνων – Η έκκληση του ανιψιού και το αίτημα της ΕΜΑΚ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός ζευγαριού Ελλήνων ηλικίας 65 και 62 ετών (με διπλή υπηκοότητα), που αγνοείται στην Αντιόχεια. Την ίδια στιγμή η ελληνική αποστολή στην Τουρκία βρήκε το ρήγμα του σεισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, έκανε έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία που διέμεναν οι συγγενείς του, ενώ έκανε γνωστό πως από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, χθες ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός.

“Την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός, ο γαμπρός τους πήρε την ελληνική πρεσβεία και έδωσε πληροφορίες πως έχουμε Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια. Και μετά περιμέναμε να πάρουμε κάποια απάντηση, να πάρουμε ενημερώσεις. Από τότε έχουν έρθει κάποιες ομάδες. Οι τοπικές ομάδες έψαχναν. Βγάλανε την πρώτη μέρα τρεις, τέσσερις γείτονες ζωντανούς. Χθες έβγαλαν και άλλον ένα γείτονα. Ήταν και αυτός ζωντανός. Και τώρα περιμένουμε την βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με τον θείο μου” τόνισε ο Μενουνέ.

Tα τελευταία 10 χρόνια το ζευγάρι ζούσε στην Αντιόχεια, ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό. “Είχα επαφή μαζί τους πριν 20 μέρες, ενώ μετά τον σεισμό δεν κατάφερε η κόρη τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Και εγώ προσπάθησα να τους πάρω την ίδια μέρα, μετά το σεισμό, αλλά δεν απάντησε ο θείος μου. Δηλαδή δεν έπιασε το κινητό και κανείς δεν μπορούσε να τους μιλήσει από τότε“.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, κάνοντας γνωστό, ότι κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες, μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς και εντοπίστηκαν επιζώντες.

Σήμερα, κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ θα κάνει αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share