Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: "Θαύματα" στα ερείπια! Η μικρή Ελένη διασώθηκε μετά από 68 ώρες & o μικρός Αχμέτ έπειτα από 70 ώρες - «Η θεία μου ήταν εγκλωβισμένη και έτρωγε πέτρες»

Δραματικές σκηνές...

9 Φεβρουαρίου 2023 12:55
Σεισμός στην Τουρκία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών στη Χατάι, ένα μωρό απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια κτιρίου μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Al Jazeera, η μικρή Ελένη, όπως είναι το όνομα του μωρού, βρισκόταν στα συντρίμμια του κτιρίου όπου επιχειρούσαν τα σωστικά συνεργεία σχεδόν 68 ώρες. Ενώ, για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στον ελλαδικό χώρο, μίλησε, με αφορμή τους δύο ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Η στιγμή που οι διασώστες απεγκλωβίζουν το μωρό:

Σεισμός στην Τουρκία: Έσωσαν τον Αχμέτ έπειτα από 70 ώρες - Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν μια τσίχλα

Διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έπειτα από 70 ώρες ένα παιδί που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια στο Adıyaman της Τουρκίας, που επλήγη από τους σεισμούς.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης των ομάδων συνεχίζονται στην πόλη. Η ελπίδα αναζωπυρώθηκε καθώς κατάφεραν να σώσουν τον 7χρονο Αχμέτ Ερντέμ. Το παιδί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε μόλις βρέθηκε στην αγκαλιά των ανδρών του συνεργείου ήταν να μασήσει μια τσίχλα.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι η κλεψύδρα για τους εγκλωβισμένους αδειάζει. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια των κτιρίων σε Τουρκία και Συρία, ωστόσο ο Τούρκος σεισμολόγος Δρ. Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν έκανε λόγο για 184.000 παγιδευμένους στα συντρίμμια μετά τους ισχυρούς σεισμούς και τους αμέτρητους μετασεισμούς.

Συγκλονιστική μαρτυρία - «Η θεία μου ήταν εγκλωβισμένη και έτρωγε πέτρες»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια από τον σεισμό στην Τουρκία. Η αγωνία για τους επιζώντες κορυφώνεται καθώς εκπνέουν οι 72 πρώτες ώρες.

Οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα, καθώς ο σεισμός τους έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο, έδωσαν μάχη να κρατηθούν και να βγουν ζωντανοί, ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν ή κατέληξαν περιμένοντας τη βοήθεια.

Η Ελίφ Ναρίν μίλησε στο MEGA και περιέγραψε το μέγεθος της τραγωδίας. Όπως είπε ο σεισμός ισοπέδωσε την Αντιόχεια και την εξαφάνισε.

«Δυστυχώς η Αντιόχεια εξαφανίστηκε εντελώς. Συγγενείς και φίλοι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, λιποθυμούν και τρώνε πέτρες. Η θεία μου ενώ ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια λιποθύμησε πέντε φορές από τον πόνο και έτρωγε πέτρες. Ο ξάδελφος μου με την σύζυγο του είναι ακόμη κάτω από τα συντρίμμια», είπε.

Η ίδια βοηθάει μέσω εθελοντικής δράσης, προσφέροντας φαγητό και ρούχα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

«Μου έχει κάνει εντύπωση το ότι δεν παίρνουν περισσότερο από όσο έχουν ανάγκη. Όσο πεινασμένοι και αν είναι μου λένε να τους δώσω λίγο και να δώσω και σε άλλους που έχουν ανάγκη. Πάντα λένε ευχαριστώ», δήλωσε.

Επίσης, η ίδια ευχαρίστησε την Ελλάδα και τους διασώστες που δίνουν μάχη με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων. «Ευχαριστώ την Ελλάδα που μας βοήθησε. Ήταν μία κίνηση ενσυναίσθησης και πολύ συγκινητική για εμάς», είπε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share