Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Ρίγη συγκίνησης! Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο Έλληνα διασώστη - Πάνω από 15.000 νεκροί & εκατοντάδες στοιβαγμένα πτώματα σε παρκινγκ νοσοκομείου

Θρήνος δίχως τέλος

9 Φεβρουαρίου 2023 07:46
Σεισμός στην Τουρκία: Ρίγη συγκίνησης! Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο Έλληνα διασώστη - Πάνω από 15.000 νεκροί & εκατοντάδες στοιβαγμένα πτώματα σε παρκινγκ νοσοκομείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει το πλάνο ενός μωρού που πιπιλάει το δάχτυλο ενός Έλληνα διασώστη, που το έχει στην αγκαλιά του. Επίσης, μια ανατριχιαστική σύγκριση του σεισμού τών 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία με… ατομικές βόμβες έκανε διάσημος σεισμολόγος στη χώρα.

Το βρέφος βρισκόταν δύο μέρες στο κρύο και στα συντρίμμια και είναι η πρώτη στιγμή που νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά, προκαλώντας – έστω για λίγο – χαμόγελα χαράς σε όσους καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα στα χαλάσματα.

Όπως έγραφε η λεζάντα του βίντεο στα τουρκικά, «ευχαριστούμε για το θαύμα που ήρθε μετά από 40 ώρες». Κάθε παιδί που βγάζουν οι διασώστες από τα συντρίμμια είναι σαν δικό τους παιδί.

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία, είναι φάροι ελπίδας μετά την συνταρακτική καταστροφή από τον σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς.

Μια μάνα με το μωρό της άντεξαν 56 ολόκληρες ώρες κάτω από τα ερείπια στο Γκαζιάντεπ. Το βρέφος χρειάστηκε οξυγόνο και τα σωστικά συνεργεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για το μωρό και τη μητέρα του.

Ένας μικρό παιδί, μόλις ενάμιση έτους, η Μακάλ, ανασύρθηκε ζωντανό, μετά από 56 ώρες. Το σπίτι της ήταν στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο πατέρας της, λυτρωμένος, ξέσπασε σε κλάματα όταν η κορούλα του βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα.

«Κρυώνω πολύ μπαμπά, τα χέρια μου έχουν γίνει άσπρα». Αυτό είπε το αγοράκι 5 ετών στον πατέρα του, όταν βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 48 ώρες. Με χαμόγελο, εξάλλου, ανασύρθηκε ζωντανός ο 8χρονος Γιγκίτ Κακμάκ, βγαίνοντας από τα συντρίμμια μετά από 52 ώρες.

Δύο ημέρες κρατήθηκαν ζωντανοί η Φατμά Τανίκ και το αγοράκι της κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Άντεξαν στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου, μέχρι να τους εντοπίσουν οι διασώστες.

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε ο τρομαγμένος Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται 44 ώρες κάτω από τα ερείπια στην παγωμένη Αντιόχεια, χωρίς φαγητό και νερό. Οι διασώστες του έδιναν νερό με το καπάκι για να κρατηθεί ζωντανός.

Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Θρήνος δίχως τέλος - Πάνω από 15.000 οι νεκροί & εκατοντάδες στοιβαγμένα πτώματα σε παρκινγκ νοσοκομείου

Θρήνος δίχως τέλος από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Πάνω από 15.000 οι νεκροί ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων και των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος προς το παρόν. Πλέον οι ελπίδες είναι μηδαμινές για να απεγκλωβιστεί κάποιος άνθρωπος ζωντανός, καθώς ξημέρωσε η τέταρτη ημέρα από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε σήμερα τους 15.000 νεκρούς, την ώρα που σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να σώσουν επιζώντες με αντίξοες συνθήκες, υπό δριμύ ψύχος.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας του σεισμού των 7,8 βαθμών και των πολλών ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων που τον ακολούθησαν έχουν φθάσει τις 12.391 στην Τουρκία και τις 2.992 στη Συρία, με άλλα λόγια οι νεκροί είναι 15.383 ως αυτό το στάδιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share