Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Εβγαλαν μωρό 56 ώρες μετά! Συγκλονιστικές διασώσεις στα συντρίμμια (Video)

Tα πλάνα συγκλονίζουν

8 Φεβρουαρίου 2023 12:30
Σεισμός στην Τουρκία: Εβγαλαν μωρό 56 ώρες μετά! Συγκλονιστικές διασώσεις στα συντρίμμια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: Τα βίντεο από τα χαλάσματα σε Τουρκία και Συρία κάνουν το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν. Ο πλανήτης παρακολουθεί με σφιγμένο στομάχι την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία από τις δύο χώρες, κι από τον υπόλοιπο κόσμο που έχει σπεύσει να βοηθήσει στην πρωτοφανή γενοκτονία που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Οι νεκροί αναμένεται να ανέλθουν στις 20.000, ενώ οι δύο χώρες θα κάνουν πολλές δεκαετίες να επουλώσουν τις πληγές τους. Επίσης, σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο που αυτή τη φορά έρχεται από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, η ελπίδα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει ακόμα για τον τελευταίο συνάνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα συντρίμμια κι αναπνέει ακόμα. Οπως το παρακάτω κοριτσάκι, ηλικίας ενάμιση έτους, το οποίο άντεξε και βγήκε ζωντανό, 56 ολόκληρες ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού του. Μια μικρή νεράιδα, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Yeni Safak βγήκε αλώβητη από τα συντρίμμια κι έδωσε ώθηση στους διασώστες να μην σταματήσουν δευτερόλεπτο να ψάχνουν για επιζώντες.

Το ίδιο ισχύει και για το αγοράκι, ενός έτους που τραυματίστηκε από τα ερείπια του σπιτιού του στη Σανλιούρφα, αλλά βγήκε στο φως. Ζούσε στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας που έγινε σκόνη. Αγνωστο παραμένει αν θα το παραλάβει κάποιος από το νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες ή αν η οικογένειά του δεν τα κατάφερε.

Αντίστοιχες εικόνες μεταδίδουν τα τουρκικά δίκτυα και οι χρήστες του διαδικτύου με παιδιά να βγαίνουν αλώβητα από τα κατεστραμμένα κτήρια που ισοπεδώθηκαν από την μανία του Εγκέλαδου που χτύπησε με δύο καταστροφικούς σεισμούς της τάξης των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ μέσα σε λιγότερες από 8 ώρες.

Σε συνθήκες ψύχους, οι διασώστες συνεχίζουν τον αγώνα τους με το χρόνο για να καταφέρουν να προσφέρουν βοήθεια στους επιζώντες του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και συγκλόνισε το νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και τη γειτονική Συρία.

Ο κακός καιρός περιπλέκει τον αγώνα των σωστικών συνεργείων και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι το επόμενο 24ωρο θα είναι κρίσιμο για την ανεύρεση επιζώντων. Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται ήδη σε 6.957 μέχρι τώρα.

Πρόκειται πλέον για τον χειρότερο απολογισμό νεκρών από σεισμό στην Τουρκία από το 1999, όταν 17.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων χίλιοι στην Κωνσταντινούπολη. Στη Συρία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 2.547 ως αυτή την ώρα.

Ο απολογισμός αναμένεται «να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια», σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη στις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share