Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες «βλέπουν» οι εμπειρογνώμονες

Η συντριβή παρέσυρε στον θάνατο 72 ανθρώπους

6 Φεβρουαρίου 2023 20:02
Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες «βλέπουν» οι εμπειρογνώμονες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αεροσκάφος που συνετρίβη τον προηγούμενο μήνα στο Νεπάλ, παρασύροντας στον θάνατο 72 ανθρώπους, παρουσίασε πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες κατά την τελική φάση της διαδικασίας προσγείωσης, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που διόρισε η κυβέρνηση για να διερευνήσει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Δείτε επίσης: Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Επιβάτης κατέγραψε τα τελευταία λεπτά της πτήσης - Ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο

Από την ανάλυση των λεγόμενων μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, με τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και τα δεδομένα πτήσης, προέκυψε ότι οι έλικες στους δύο κινητήρες του ATR 72 είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής.

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Πλήρη απώλεια ισχύος στους κινητήρες «βλέπουν» οι εμπειρογνώμονες

Το αεροσκάφος της Yeti Airlines συνετρίβη την 15η Ιανουαρίου, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην Ποχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ. Ήταν η χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε αυτήν την ασιατική χώρα από το 1992.

Στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν συνολικά 72 άνθρωποι: 68 επιβάτες (εκ των οποίων δύο παιδιά) και τετραμελές πλήρωμα.

Στον τόπο της τραγωδίας εντοπίστηκαν 71 πτώματα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε, αφού οι αρχές θεωρούν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να επέζησε κάποιος από την συντριβή του αεροσκάφους.

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: «Θα ανασύρουμε και άλλες σορούς» - Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές

Βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν από τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους με τους 72 επιβαίνοντες στο Νεπάλ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Την μοιραία πτήση φαίνεται να την έχει απαθανατίσει κάτοικος της περιοχής.

Λεπτομέρειες για την αιτία της συντριβής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Το αεροσκάφος φαίνεται να κάνει στροφή αριστερά εκτός ελέγχου παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών (ATR) θεωρείται αξιόπιστος. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν εντοπιστοί νεκροί μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Νεπάλ.

«Αναμένουμε ότι θα ανασύρουμε και άλλα πτώματα», δήλωσε ο Κρίσνα Μπαντάρι, εκπρόσωπος του στρατού, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Το αεροπλάνο έγινε κομμάτια». Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.

Την ίδια ώρα θυμίζουμε και τη νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Σύγκρουση δυο αεροσκαφών στην Καλιφόρνια – Στους τρεις ο αριθμός των νεκρών (photos&video)

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Ποχάρα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines

Αεροπλάνο με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines, στην οποία ανήκει.

Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Τραγωδία στη Βραζιλία: Συνετρίβη αεροπλάνο με ποδοσφαιρική ομάδα - Σκοτώθηκαν πρόεδρος και 4 ποδοσφαιριστές (photo)

Τραγωδία στη Βραζιλία καθώς συνετρίβη αεροπλάνο με με ποδοσφαιρική ομάδα και είχε ως αποτέλεσμα τον χαμό τόσο του πρόεδρου όσο και 4 ποδοσφαιριστών, με μνήμες να ξυπνούν από την τραγωδία της Σαπεκοένσε.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος και τέσσερις ποδοσφαιριστές της Πάλμας Ρεγκάτα, ενός συλλόγου στην τέταρτη κατηγορία του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροπλάνου μαζί με τον πιλότο του αεροσκάφους, με το οποίο ταξίδευαν για την πόλη της Γκόια (για να παίξουν με τη Βίλα Νόβα, για το Inexperienced Cup).

Το δυστύχημα έγινε την Κυριακή (24.01.2021) λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου. Στα θύματα είναι ο τερματοφύλακας, Ρανουλέ (27 ετών), ο αριστερός μπακ Λούκας Πρασέδες (23 ετών), ο στόπερ Γκιγέρμε Νοέ (28 ετών), ο χαφ Μάρκους Μολινάρι (23 ετών) και ο πρόεδρος Λούκας Μέιρα (32 ετών).

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν μικρού μεγέθους και δεν είχε όλη την αποστολή της ομάδας, αλλά κάποια συγκεκριμένα μέλη που θα ταξίδευαν σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα δηλώνει ότι θα παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στις οικογένειες των νεκρών.

«Το Palmas Futebol e Regatas ενημερώνει ότι περίπου στις 8:15 π.μ. την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, υπήρξε ένα αεροπορικό δυστύχημα με τον πρόεδρο του συλλόγου Lucas Meira, με προορισμό την Goiânia, για τον αγώνα με την Vila Nova τη Δευτέρα 25 Γενάρη, για το Πράσινο Κύπελλο», αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Το αεροπλάνο στο οποίο βρισκόταν ο Lucas με τον Διοικητή Wagner και τους αθλητές Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule και Marcus Molinari, απογειώθηκε και έπεσε στο τέλος του διαδρόμου του Tocantins Association of Aviation. Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι όλοι απεβίωσαν. Σε αυτή τη στιγμή πόνου και απογοήτευσης, ο σύλλογος ζητά προσευχές για τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων, στα οποία θα παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη και τονίζει ότι σε εύθετο χρόνο θα μιλήσει ξανά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και η ομάδα Vila Nova.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share