Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Τουρκία: Η δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου - Βίντεο σοκ με θαμμένους στα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια

Όσο περνάει ο χρόνος ο αριθμός των θυμάτων διαρκώς ανεβαίνει

6 Φεβρουαρίου 2023 13:21
Σεισμός στη Τουρκία: Η δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου - Βίντεο σοκ με θαμμένους στα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία.

Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά, φτάνοντας μέχρι στιγμής τους 1.200, με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS να εκτιμά πως ο τραγικός απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει και τους 10.000.

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία, τουλάχιστον 912 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, και περισσότεροι από 5.385 άνθρωποι οι τραυματίες, όπως δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι.

Στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 239 κυρίως στις περιοχές του Χαλεπιού, της Χάμα, της Λαττάκειας και της Ταρτούς. Χώρες απ' όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- σπεύδουν να στείλουν βοήθεια προκειμένου να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Σοκάρουν τα βίντεο από τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από εγκλωβισμένους στα συντρίμμια που κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Στα βίντεο βλέπουμε ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια και τους διασώστες απέξω να προσπαθούν να τους βγάλουν.

Σε άλλο βίντεο βλέπουμε ένα κτίριο να καταρρέει και άνθρωποι να ουρλιάζουν. Μια γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά τρέχει να σωθεί.

Δείτε τα βίντεο:

Η δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου στη Συρία

Σε άλλο βίντεο που κάνει το γύρο των social media διασώστες έχουν απεγκλωβίσει από τα χαλάσματα έναν άντρα, τη σύζυγό του και το παιδί τους, στη Σαρμάντα, βόρεια της Ιντλίμπ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share