Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Όλοι έκλαιγαν! Δεν μπορούσα να κρατήσω ισορροπία» - Ανατριχιαστική περιγραφή του Δημήτρη Κολοβέτσιου για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία (Video)

«Τον νιώσαμε πολύ έντονα»

6 Φεβρουαρίου 2023 09:30
«Όλοι έκλαιγαν! Δεν μπορούσα να κρατήσω ισορροπία» - Ανατριχιαστική περιγραφή του Δημήτρη Κολοβέτσιου για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Έλληνας ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Κολοβέτσιος, που αγωνίζεται σε ομάδα της Τουρκίας, περιγράφει τις ώρες του φονικού σεισμού που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που ζει στην πόλη Καισάρεια, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, περιέγραψε αρχικά: «(Έγινε στις) 4:30 περίπου, ήταν πολύ ισχυρός σεισμός. Εμείς είμαστε περίπου 3 ώρες από το επίκεντρο, οδικώς».

«Τον νιώσαμε πολύ έντονα. Εγώ ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου», δηλώνει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια ήταν περίπου στο 1,5 λεπτό «αλλά είχε πολλούς μετασεισμούς». Μιλώντας για την ώρα της δόνησης ο κ. Κολοβέτσιος ανέφερε: «Όλοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα. Επικράτησε μία ταραχή». Τέλος, σημείωσε πως «είχαμε και το χιόνι να αντιμετωπίσουμε».

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Πάνω από 200 νεκροί σε Τουρκία και Συρία! «Μεγάλες οι επιπτώσεις...» - «Καμπανάκι» Ευθύμη Λέκκα (Video)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς τη Δευτέρα, με τουλάχιστον 200 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Κτίρια κατέρρευσαν, με πόλεις και χωριά να γκρεμίζονται, με τα σωστικά συνεργεία να ρίχνονται στη μάχη αναζήτησης εγκλωβισμένων. Όπως μεταδίδει η Hurriyet, σύμφωνα με την ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, AFAD, μετά τον κύριο σεισμό σημειώθηκαν 42 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 6,6 Ρίχτερ.

Τρομακτικός σεισμός σε Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τον σεισμό που κράτησε σχεδόν 1 λεπτό

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Λέκκας για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Δεν αφορά το ρήγμα της Ανατολίας - Μεγάλες οι επιπτώσεις»

Ως έναν ισχυρότατο σεισμό με τραγικές επιπτώσεις χαρακτήρισε ο Ευθύμης Λέκκας, τη σεισμική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Είναι μια δόνηση της τάξεως των 7,8 βαθμών. Συνοδεύτηκε από πολλές δονήσεις μεγάλου μεγέθους. Είναι ένα ρήγμα που αρχίζει από το Ισραήλ και φτάνει στα μέσα της Τουρκίας. Είναι ένας μεγάλος σεισμός με ισχυρές επιπτώσεις. Θεωρώ ότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Είμαστε σε διαδικασία παρατήρησης της εξέλιξης του φαινομένου. Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη.

Η διάχυση των κυμάτων δημιουργεί τη διαδικασία της μεγάλης διάρκειας. Είναι ένα σύστημα πολύ μεγάλο. Δεν έχει άμεση σχέση με τον ελληνικό χώρο. Πρέπει πρώτα να δούμε την εξέλιξη των φαινομένων και μετά να προβούμε σε εκτιμήσεις», δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στο Open TV.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για το ρήγμα της Ανατολίας. «Είναι το δυτικό ρήγμα που οριοθετεί τη διείσδυση της αφρικανικής πλάκας στην Τουρκία […] και έχει δώσει τους μετασεισμούς των 6,7 Ρίχτερ».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share