Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε συναγερμό η Κωνσταντινούπολη για τρομοκρατικό χτύπημα: Κλείνουν προξενεία για λόγους ασφαλείας

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους

1 Φεβρουαρίου 2023 12:30
Σε συναγερμό η Κωνσταντινούπολη για τρομοκρατικό χτύπημα: Κλείνουν προξενεία για λόγους ασφαλείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης έκλεισε επίσης για λόγους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σε χειρουργείο υπεβλήθη η 39χρονη - Επιτυχημένη η επέμβαση

Σε ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό Instagram του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ότι το γενικό προξενείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα (1 Φεβρουαρίου 2023) για λόγους ασφαλείας. Στην ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι τα ραντεβού για βίζα και διαβατήριο που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκαν επίσης.

Το Γενικό Προξενείο της Ολλανδίας στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης έκλεισε επίσης προσωρινά για τους επισκέπτες λόγω πιθανών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και εξαιτίας της αυξανόμενης απειλής για στοχοποίησή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε την ταξιδιωτική του προειδοποίηση. Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι Βρετανοί πολίτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 3 εκατομμύρια 330 χιλιάδες επισκέψεις στην Τουρκία το 2022 και οι περισσότερες από τις επισκέψεις έγιναν ομαλά. Το βρετανικό προξενείο είναι προσωρινά κλειστό για τους επισκέπτες.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους

Σε συναγερμό η Κωνσταντινούπολη για τρομοκρατικό χτύπημα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης τους πολίτες της για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, το Πέρα και το Γαλατά, και σε μέρη που επισκέπτονται συχνά δυτικοί τουρίστες.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Θα σκότωναν την τρομοκράτισσα στο Λαύριο!» - Ο Σοϊλού βάζει στο «κάδρο» της τρομοκρατίας Ελλάδα και ΗΠΑ (Video)

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι Τούρκοι συνεχίζουν το προπαγανδιστικό τους παιχνίδι στο οποίο εντάσσουν και την Ελλάδα αναφορικά με την πολύνεκρη έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, που έβαλε η φερόμενη ως τρομοκράτισσα, η οποία συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής χθες (15/11) το πρωί.

Οι δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφεραν χθες ότι η συριακής καταγωγής γυναίκα θα φυγαδευόταν στην Ελλάδα από το PKK κι ότι είχαν εντολή να την σκοτώσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη της και να μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση.

Οπως γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος, η εκτέλεση της γυναίκας που φέρεται να είναι η βομβίστρια, θα γινόταν στο Λαύριο, στον καταυλισμό των προσφύγων, έτσι ώστε να την... εξαφανίσουν από τον χάρτη και να μην μπορεί να βρεθεί η άκρη του νήματος που την συνδέει με το PKK.

Το αφήγημα των Τούρκων, εμπλέκει και τους Αμερικανούς, οι οποίοι εκτός του ότι παρέχουν οπλισμό στους Κούρδους της Συρίας, εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες Αμερικανοί κομάντος μαζί με το ένοπλο απελευθερωτικό τάγμα που σύμφωνα με τους Τούρκους πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Το μένος των Τούρκων κατά των Ελληνων, που προκύπτει από το αφήγημα της ηγεσίας της Τουρκίας, το οποίο έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο πολίτη, ο οποίος «τρώει» αμάσητη την προπαγάνδα του καθεστώτος του Ερντογάν, εκφράστηκε και στην ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, την Μαρία Ζαχαράκη. Οπως είπε η δημοσιογράφος, «εγώ προπηλακίστηκα επειδή είμαι Ελληνίδα.

Με πλησιάζει ένας Τούρκος όταν τελείωσα την ζωντανή σύνδεση για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από το σημείο της έκρηξης στην Ιστικλάλ και μου λέει "Από πού είσαι;" Και του λέω Ελλάδα. Κι άρχισε να με προπηλακίζει. "Κι εσείς που στηρίζετε το PKK, που κρύβεστε από πίσω και σε είδα χωρίς να καταλαβαίνω ελληνικά με τι χαρά τα έλεγες. Δεν απαντάς γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι"» είπε η Ζαχαράκη για την φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον Τούρκο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share