Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκαριστική τραγωδία στην Αγγλία: 4χρονη σκοτώθηκε από επίθεση σκύλου

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν έγιναν συλλήψεις

1 Φεβρουαρίου 2023 10:46
Σοκαριστική τραγωδία στην Αγγλία: 4χρονη σκοτώθηκε από επίθεση σκύλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Νέδερφιλτς της Αγγλίας αφού ένα τετράχρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε αφού της επιτέθηκε σκύλος σε έναν κήπο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν έγιναν συλλήψεις και ο σκύλος θανατώθηκε, κάνοντας λόγο για «τραγικό περιστατικό».

Δεν υπήρξε άλλος τραυματίστηκε και ότι η οικογένεια του παιδιού υποστηρίζεται από τους ειδικούς αστυνομικούς.

Σοκαριστική τραγωδία στην Αγγλία: 4χρονη σκοτώθηκε από επίθεση σκύλου

«Βρισκόμαστε στα πολύ πρώιμα στάδια της έρευνας και θα ήταν λάθος να κάνουμε εικασίες για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού σε αυτό το σημείο», δήλωσε εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει αυτό στην κοινότητα. Θα είναι μεγάλη η αστυνομική παρουσία στην περιοχή, ενώ η έρευνά μας συνεχίζεται. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό».

Τρόμος στη Δραπετσώνα: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που κατασπάραξε μικρό κανίς

Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που επιτέθηκε και κατασπάραξε μέσα σε δευτερόλεπτα ένα μικρό κανίς μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ιδιοκτήτριάς του.

Δείτε επίσης: Τρόμος στην Κατερίνη: Επίθεση από σκυλιά δέχθηκε 85χρονη

Η ιδιοκτήτρια του κανίς μίλησε χθες, Δευτέρα (21/11), στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και περιέγραψε εκείνα τα τρομακτικά λεπτά που το λυκόσκυλο άρπαξε από την αγκαλιά της το σκυλάκι και το κατασπάραξε.

«Είχα βγάλει βόλτα το σκυλάκι μου. Ήμουν στο πεζοδρόμιο κι εκείνο ήταν στο απέναντι. Μέχρι να σκύψω να πιάσω το σκυλάκι μου – ούτε πρόλαβα να κάνω κάτι – άφησε τον σκύλο από τα χέρια της και όρμηξε ο σκύλος πάνω μου, βούτηξε το σκυλάκι από την αγκαλιά μου και μέσα σε δύο λεπτά μου το σκότωσε», είπε στο MEGA προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου το είχε δεμένο με φουλάρι. Γείτονες αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου το άφηνε συχνά ελεύθερο χωρίς λουρί, ενώ στο παρελθόν έχει ορμήξει σε άλλα σκυλιά και παιδιά στο πάρκο της γειτονιάς.

Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια του κανίς κατέθεσε εναντίον της μήνυση, ενώ οι αστυνομικοί της απέσπασαν το μεγαλόσωμο σκυλί με εισαγγελική εντολή. Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη του ζώου.

Η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τι προβλέπει το νομικό σύστημα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς, και υπογράμμισε πως για το νομικό σύστημα της Ελλάδας τα ζώα αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα και όχι συναισθανόμενα όντα.

«Γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού συμβάντος, που δυστυχώς συχνά πυκνά το βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα. Θέλω να σταθώ στην έννοια του επιθετικού. Ένα ζώο δεν κρίνεται επιθετικό επειδή επιτέθηκε σε ένα άλλο. Η αξιολόγηση του ζώου θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο από την πενταμελή επιτροπή του δήμου και από κτηνίατρο – εκπαιδευτή», τόνισε.

«Όσον αφορά την πράξη και την τιμωρία της, στο νομικό μας σύστημα τα ζώα αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενο. Το σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει ως συναισθανόμενα όντα, αυτή τη στιγμή μιλάμε δυστυχώς για περιουσιακή ζημιά».

Τέλος, σημείωσε πως η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου θα μπορούσε να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά της προς το δικό της ζώο, αλλά και για αμέλεια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share