Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Λουτρό» αίματος στις ΗΠΑ: Επτά νεκροί σε νέο μακελειό στην Καλιφόρνια - Συνελήφθη 67χρονος ύποπτος (video)

Οι πρώτες πληροφορίες από το τραγικό συμβάν

24 Ιανουαρίου 2023 07:38
«Λουτρό» αίματος στις ΗΠΑ: Επτά νεκροί σε νέο μακελειό στην Καλιφόρνια - Συνελήφθη 67χρονος ύποπτος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διπλή επίθεση ενόπλου εναντίον δυο αγροκτημάτων σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στην πολιτεία της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Αναφέρεται, δε, πως υπάρχει και τουλάχιστον ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος.

Ο φερόμενος ως δράστης των δύο επιθέσεων έχει συλληφθεί, ανέφερε μέσω Twitter η σερίφης της κομητείας Σαν Ματέο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πόλη Χαφ Μουν Μπέι, όπου διαπράχθηκαν οι δύο επιθέσεις.

Η σερίφης της κομητείας Σαν Ματέο, η Κριστίνα Κόρπους, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι 67χρονος ασιατικής καταγωγής που παραδόθηκε χωρίς βία στις αρχές και ότι βρέθηκε όπλο, πιθανότατα αυτό που χρησιμοποίησε, μέσα στο αυτοκίνητό του. Το κίνητρό του είναι άγνωστο σε αυτό το στάδιο, συμπλήρωσε η κυρία Κόρπους. Κατά την ίδια πηγή, όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι ή κινεζικής καταγωγής Αμερικανοί που δούλευαν στα αγροκτήματα.

Θυμίζουμε πως μόλις προχθές είχαμε ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες και 10 νεκρούς.

Η σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος κατά τη σερίφη Κόρπους και μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τζάο Τσουνλί, έγινε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες. Ο 67χρονος, με γκρι μπουφάν και καπέλο, εικονίζεται να ρίχνεται στο έδαφος από αστυνομικούς, που του περνούν χειροπέδες και του κάνουν σωματικό έλεγχο προτού τον απομακρύνουν. Σύμφωνα με το NBC News, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος στη Χαφ Μουν Μπέι.

«Ο ύποπτος συνελήφθη. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον πληθυσμό αυτή την ώρα», ανέφερε το γραφείο της σερίφη σε νωρίτερη ανάρτησή του. Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανακοίνωνε πως αστυνομικοί έσπευδαν σε τοποθεσία όπου διαπράχθηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο με «πολλά θύματα».

Το νέο μακελειό στην Καλιφόρνια διαπράχθηκε προτού συμπληρωθούν 48 ώρες αφού εβδομηντάρης ασιατικής καταγωγής δολοφόνησε 11 ανθρώπους σε αίθουσα χορού όχι μακριά από το Λος Άντζελες, εν μέσω των εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας στηλίτευσε τη νέα σφαγή. «(Είμαι) στο νοσοκομείο για να συναντήσω θύματα ενός mass shooting όταν με απομακρύνουν για να με ενημερώσουν για ακόμα ένα. Αυτή τη φορά στη Χαφ Μουν Μπέι. Η μια τραγωδία πίσω από την άλλη», ανέφερε ο Δημοκρατικός πολιτικός Γκάβιν Νιούσομ μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας την ορολογία των αμερικανικών αρχών όταν αναφέρονται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τα γεγονότα στην Καλιφόρνια, ενημέρωσε η εκπρόσωπός του, η Καρίν Ζαν-Πιερ, μέσω Twitter. Ζήτησε «από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονται οι τοπικές αρχές», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι κάτοικοι της χώρας.

Το 2021, κάπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες. Επρόκειτο για θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: το 2020, είχαν καταγραφεί 45.000 θάνατοι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share