Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέοι μπελάδες για τον Μπάιντεν: Ακόμη 6 απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε έρευνα στο σπίτι του

«Δεν είναι τίποτα» είπε για να υποβαθμίσει την υπόθεση

22 Ιανουαρίου 2023 09:43
Νέοι μπελάδες για τον Μπάιντεν: Ακόμη 6 απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε έρευνα στο σπίτι του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εντόπισε την Παρασκευή άλλα έξι διαβαθμισμένα έγγραφα στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της οικογένειας Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκ των δικηγόρων του αμερικανού προέδρου.

Δείτε επίσης: Μπάιντεν και Μακρόν δεσμεύτηκαν να «συντονίσουν» την απάντηση των χωρών τους στις «προκλήσεις» της Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκόλυνε την έρευνα στο σπίτι του «ώστε να επιτρέψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει όλους τους χώρους για τυχόν αρχεία από την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος και άλλο διαβαθμισμένο υλικό», δήλωσε ο δικηγόρος Μπομπ Μπάουερ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν ήταν παρόντες ο πρόεδρος Μπάιντεν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το θέμα των διαβαθμισμένων εγγράφων είναι ιδιαίτερα λεπτό για τον Τζο Μπάιντεν – ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει εάν τελικά σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – αλλά και για τους Δημοκρατικούς γενικότερα.

Διάγγελμα Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Ήταν καλή μέρα για την Δημοκρατία! Το κόκκινο κύμα δεν ήρθε ποτέ» (Video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθύνεται στον λαό της Αμερικής ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τις ενδιάμεσες εκλογές. Παράλληλα, διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Τζον Φέτερμαν που κατάφερε να εκτοπίσει τον τουρκικής καταγωγής Μεχμέτ Οζ

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Μπάιντεν έκανε μια προσεκτική αναφορά στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών της Τρίτης, πανηγυρίζοντας για τα κέρδη που σημείωσαν οι Δημοκρατικοί μετά από την προβλεπόμενη νίκη των Ρεπουμπλικανών.

«Ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προέβλεπαν ένα τεράστιο κόκκινο κύμα, αυτό δεν συνέβη», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι πολλά αποτελέσματα σε βασικές περιφέρειες εξακολουθούν να καταμετρώνται.

«Ξέρω ότι στεναχωρηθήκατε κάπως από την εμμονική μου αισιοδοξία, αλλά ένιωθα καθ΄όλη τη διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όποια χαθεί από το κόμμα του είναι οδυνηρή. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το κόμμα του «έχασε λιγότερες έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τις πρώτες ενδιάμεσες εκλογές όλων των Δημοκρατικών προέδρων τα τελευταία 40 χρόνια».

Ο Μπάιντεν ανέφερε ξανά τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μια ανησυχία που πολλοί Δημοκρατικοί είχαν εκφράσει αναφορικά με το ποιο κόμμα θα έλεγχε το Κογκρέσο. «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου και ο αμερικανικός λαός κατέστησε σαφές ότι περιμένουν από τους Ρεπουμπλικάνους να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και μαζί μου», είπε ο Μπάιντεν σχετικά με το θέμα.

Απαντώντας, μάλιστα, σε μια ερώτηση των δημοσιογράφων για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θεωρώ ενδιαφέρον το γεγονός ότι περίμεναν μέχρι μετά τις εκλογές για να κάνουν αυτή την επιλογή».

Η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης

«Καλή μέρα για τη Δημοκρατία και την Αμερική. Η Δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα όλα τα αποτελέσματα. Δεν συνέβη το κόκκινο κύμα που προέβλεπαν αρκετοί. Εγώ ένιωθα καλά καθ΄όλη τη διαδικασία και ήμουν αισιόδοξος.

Οι ψηφοφόροι μίλησαν καθαρά για τις ανησυχίες τους και πήρα το μήνυμα. Για το οικονομικό κόστος, την ασφάλεια και πολλά ακόμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους, που ψήφισαν σε ποσοστά ρεκόρ, για να αντιμετωπίσουν τη βία των ενόπλων, την κλιματική αλλαγή και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Οι ψηφοφόροι είναι ενοχλημένοι. Ήταν αρκετά δύσκολα τα τελευταία χρόνια για αρκετούς ανθρώπους, με την πανδημία, την οικονομία. Είμαι αισιόδοξος ότι το κοινό θα αγκαλιάσει όλα αυτά που έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας.

Αν κοιτάξουμε τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησής μας. Ανεξάρτητα από τα τελικά αποτελέσματα είμαι έτοιμος να εργαστώ για τα ζητήματα της Δημοκρατίας μας. Όταν γυρίσω από τη σύνοδο των G20 θα καλέσω τους αξιωματούχους και των δύο κομμάτων για να συνεργαστούμε πάνω σε αυτά»

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Αμερικής. Είμαστε το μόνο έθνος που βγαίνει πιο ισχυρό από κάθε κρίση. Μετά από μια μεγάλη περίοδο εκστρατείας, μπορώ να πω ένα πράγμα: Δεν είναι ποτέ καλό στοίχημα, το στοίχημα ενάντι στην Αμερική. Δεν υπάρχει τίποτα πέραν των δυνατοτήτων μας, αν είμαστε ενωμένοι. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ποιο στον δι@β@λο είμαστε».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αναδείξουν τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου, με τους Ρεπουμπλικανούς να φαίνεται πως κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ μαίνεται ακόμα η μάχη για την Γερουσία, η οποία εκτιμάται ότι θα κριθεί από τα αποτελέσματα σε τρεις πολιτείες, στη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share