Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

"Βόμβα" Ζελένσκι στο Νταβός: «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός!»

«Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν ακόμα στην ειρήνη που θα πρέπει να αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές»

19 Ιανουαρίου 2023 17:39
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβα» έριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του ενώπιον των ηγετών του κόσμου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, λέγοντας ότι «δεν έχω με ποιον να μιλήσω. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ζωντανός ή νεκρός»! Παράλληλα, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου τάραξε τα νερά με τη δήλωσή του: «Ο Πούτιν έχει καρκίνο και θα πεθάνει σύντομα»

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν ήταν «εντελώς σίγουρος» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός και λαμβάνει αποφάσεις στη Ρωσία. «Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον να μιλήσω και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, είναι πραγματικά αυτός», απάντησε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις τηλεοπτικές εμφανίσεις Πούτιν, που γίνονται όπως είπε με βάση μια τεχνική οπτικών εφέ η οποία χρησιμοποιείται από τον Ρώσο πρόεδρο για να φαίνεται σαν να επισκέπτεται μέρη ενώ στην πραγματικότητα παραμένει σε ασφαλές περιβάλλον.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία έκανε τα πάντα για να απελευθερώσει τα εδάφη της μέσω της διπλωματίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν ακόμα στην ειρήνη που θα πρέπει να αναγνωριστεί και από τις δύο πλευρές», είπε ακόμη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε επανειλημμένα τους εταίρους να παράσχουν στη χώρα του περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό, λέγοντας ότι η ουκρανική αεράμυνα παραμένει ένα αδύναμο σημείο, ενώ υπογράμμισε ότι μια σειρά ρωσικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενδέχεται να εξαπολυθούν σύντομα.

«Υπάρχουν στιγμές που δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε και να λέτε ότι "Θα σου δώσω τανκς αν το κάνει κάποιος άλλος"», είπε ο Ζελένσκι, όπως αναφέρει το CNNi.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουκρανία στοχεύει να απελευθερώσει τη ρωσικά κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Η Κριμαία είναι η θάλασσα και τα βουνά μας. Δώστε μας τα όπλα σας και θα ανακτήσουμε τα δικά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNNi.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share