Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια με καθηλωμένα αεροπλάνα - Φόβοι για παγκόσμιο πρόβλημα

Τι αναμένεται να συμβεί με χιλιάδες πτήσεις;

11 Ιανουαρίου 2023 14:58
ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια με καθηλωμένα αεροπλάνα - Φόβοι για παγκόσμιο πρόβλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια των ΗΠΑ καθώς ένα ηλεκτρονικό σύστημα «έπεσε» με αποτέλεσμα να καθηλωθούν εκατοντάδες πτήσεις, όπως ανακοινώθηκε.

Έτσι οι πτήσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καθηλωθεί επ’ αόριστον, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φέρεται να υπέστη σφάλμα συστήματος σε εθνικό επίπεδο. Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις αερομεταφορές σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις πτήσεις στη Γαλλία να έχουν ήδη επηρεαστεί από το ζήτημα, σύμφωνα με επιβάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιβάτες έχουν παραπονεθεί ότι έχουν κολλήσει σε αεροπλάνα για ώρες σε αεροδρόμια σε διάφορα μέρη της χώρας. Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν για πρώτη φορά την αποτυχία του συστήματος στις 10 Ιανουαρίου και δεν έχει ακόμη επιλυθεί, όπως έχει αναφερθεί, ενώ την ίδια ώρα θυμίζουμε την «ισοπεδωτική» Aegean - Οι νέες πτήσεις που φέρνει το 2023

Αεροδρόμια ΗΠΑ πρόβλημα με αεροπλάνα

Όπως αναφέρει το CNBC, το σύστημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) το οποίο ειδοποιεί τους πιλότους και το λοιπό προσωπικό πτήσεων για κινδύνους ή τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες των αερολιμενικών εγκαταστάσεων και τις σχετικές διαδικασίες δεν επεξεργαζόταν επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, ανέφερε ότι το σύστημα NOTAM (ειδοποίηση για αεροπορικές αποστολές) είχε «αποτύχει». Δεν υπήρχε άμεση εκτίμηση για το πότε θα επανέλθει.

Συνολικά περισσότερες από 400 πτήσεις είχαν καθυστερήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έδειξε ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η διακοπή λειτουργίας ήταν ένας από τους παράγοντες. «Οι τεχνικοί εργάζονται επί του παρόντος για την αποκατάσταση του συστήματος», ανέφερε ο οργανισμός αλλά δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share