Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέο προκλητικό κρεσέντο των Τούρκων: «Δεν είναι λόγια του αέρα - Όταν λέμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε» (video)

«Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο»

6 Ιανουαρίου 2023 18:35
Νέο προκλητικό κρεσέντο των Τούρκων: «Δεν είναι λόγια του αέρα - Όταν λέμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα προειδοποίηση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, κατά της Ελλάδας. Ο Φουάτ Οκτάι, εκφράζοντας την ενόχλησή του δύο εβδομάδες μετά για τον Κωνσταντίνο Φλώρο, που επισκέφτηκε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διαμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει και πως δεν λέει λόγια του αέρα.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: "Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ". Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους.

Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε σε συνέντευξή του σε κανάλι στο Youtube.

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί ξανά ο Ακάρ - «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας»

Φαρμακονήσι: Βίντεο-ντοκουμέντο από την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Η ώρα 11:45 το πρωί της Πέμπτης, το περιπολικό σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος σπεύδει στο Φαρμακονήσι, όπου ένας στολίσκος τουρκικών αλιευτικών έχει εισβάλλει στα ελληνικά ύδατα, συνοδεία μίας τουρκικής ακταιωρού.

Το τουρκικό σκάφος, σε μία προκλητική και μία επικίνδυνη κίνηση, κάνει ελιγμό εμβολισμού του περιπολικού σκάφους, με τον χειριστή του ελληνικού σκάφους να κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη σύγκρουση, την ώρα που οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος ρίχνουν στον αέρα προειδοποιητικές βολές, γεγονός που ανάγκασε την τουρκική ακταιωρό να αποχωρήσει.

Σε βίντεο, που έδωσε στο «φως» της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, φαίνονται τα τουρκικά σκάφη μία ανάσα από το Φαρμακονήσι, γεγονός που ανάγκασε τους Έλληνες ψαράδες να προειδοποιήσουν το Λιμενικό Σώμα για τις κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή.

Η ελληνική αντίδραση στις προκλήσεις ήταν άμεση, καθώς ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο, όπου τα τρία τουρκικά αλιευτικά είχαν εισβάλλει υπό το βλέμμα του τουρκικού περιπολικού. Το πλωτό του λιμενικού πέρασε «ξυστά» από τα ελληνικά αλιευτικά και κινήθηκε στο σημείο με τα αντίστοιχα τουρκικά, προκειμένου να τα απωθήσει.

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε ότι οι Τούρκοι ενημέρωσαν το δικό τους λιμενικό, το οποίο ήρθε να διώξει το αντίστοιχο ελληνικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, προσθέτοντας ότι το τουρκικό λιμενικό ήταν δύο μίλια τουλάχιστον δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα σκάφη ξεπέρασαν το Φαρμακονήσι και συνέχισαν.

Ο Τούρκος καπετάνιος, βλέποντας την αντίδραση των ελληνικών αρχών, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε με ορμή προς το ελληνικό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας την αντίδραση του πληρώματος. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα, το τουρκικό λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το ελληνικό λιμενικό μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με απώτερο σκοπό να τον βουλιάξει.

Η νέα ένταση οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στον «πόλεμο της τσιπούρας», με τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη να μπαίνουν πολύ συχνά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να εξασφαλίσουν τη «λεία» τους. Τα αλιευτικά, μάλιστα, συνήθως συνοδεύονται από περιπολικά σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τα «προστατέψουν» από το ελληνικό λιμενικό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share