Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία για την θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα - Διεγνώσθη με διπλό καρκίνο

Δύσκολες ώρες για την σπουδαία αθλήτρια

2 Ιανουαρίου 2023 18:10
Αγωνία για την θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα - Διεγνώσθη με διπλό καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η θρυλική Μαρτίνα Ναβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό και στο στήθος. Η σπουδαία τενίστρια κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε από τον καρκίνο αλλά έδωσε «όρκο νίκης» προκειμένου να επικρατήσει στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.

Το θετικό για τη 66χρονη Ναβρατίλοβα, η οποία γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία αλλά πήρε την αμερικανική υπηκοότητα, είναι ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και για τις δύο περιπτώσεις. «Αυτή η διπλή νόσηση είναι σοβαρή, αλλά διορθώνεται. Ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Θα είναι άσχημα για λίγο αλλά θα παλέψω με ό,τι έχω» δήλωσε στους Times η κατά πολλούς κορυφαία τενίστρια, η οποία ανακάλυψε έναν πρησμένο λεμφαδένα στο λαιμό της τον περασμένο Νοέμβριο.

Το 2010 η Ναβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, αλλά μετά από μάχη έξι μηνών κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με χρήση ακτινοβολίας.

Πελέ: Στιγμές αβάσταχτου πόνου στο λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος - Συγκίνηση για τον «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου (video)

Ουρές σχηματίζουν οι Βραζιλιάνοι έξω από το γήπεδο της Σάντος στο Σάο Πάολο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον "Βασιλιά του ποδοσφαίρου" Πελέ, που έφυγε από τη ζωή και βύθισε σε θλίψη όλο τον πλανήτη. Η σορός του Βραζιλιάνου άσου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 15:00, με τους θαυμαστές του να αποχαιρετούν τον κατά πολλούς καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, η σορός του "Βασιλιά" του ποδοσφαίρου Πελέ τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 15:00 της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου και για 24 ώρες σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του ιστορικού γηπέδου "Urbano Caldeira Stadium". Η πρόσβαση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι Αρχές θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10. Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου θα τελεστεί η κηδεία του.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος, η σορός του Πελέ θα οδηγηθεί στο κοιμητήριο "Memorial Necrópole Ecumenica" του Σάο Πάουλο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκροφόρα να περάσει από το μέρος που ζει η 100χρονη μητέρα του, Ντόνα Σελέστε, η οποία πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

Η νεκρώσιμη πομπή αναμένεται να περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πριν καταλήξει στο νεκροταφείο, όπου θα γίνει η ταφή της, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Σε νεκροταφείο 14 ορόφων ο τάφος του Πελέ

Ο τάφος του Πελέ θα είναι στο "Necropole Ecumenica Memorial", ένα τεράστιο νεκροταφείο 14 ορόφων το οποίο έχει θέα στο γήπεδο της Σάντος. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το "Estadio Urbano Caldeira".

Ο Πελέ από το 2003 είχε αγοράσει τον χώρο του ενάτου ορόφου, προς τιμήν του πατέρα του που φορούσε το 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής, και είχε μιλήσει για την επιλογή που έκανε. "Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο", ήταν τα λόγια του.

Στις κερκίδες του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαίες σημαίες και γράφουν: "Ζήτω ο βασιλιάς" και "Πελέ 82 χρόνια". Σε άλλη σημαία υπάρχει η φωτογραφία του Πελέ με τον αριθμό 10.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share