Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο: Βορειοκορεατικά drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ν. Κορέας (Video)

Προειδοποιητικά πυρά της Σεούλ μετά την εισβολή βορειοκορεατικών drones

26 Δεκεμβρίου 2022 16:46
Νέα ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο: Βορειοκορεατικά drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ν. Κορέας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στην κορεατική χερσόνησο όπου νοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας.

Έκλεισαν προσωρινά δύο πολιτικά αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, η οποία ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς αφότου βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της.

Ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι πολλά μη επανδρωμένα βορειοκορεατικά αεροσκάφη διέσχισαν τα διακορεατικά σύνορα και εντοπίστηκαν στο έδαφος της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεατικά drones εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας από το 2017.

Σύμφωνα με το Reuters μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας πέταξε για σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και πάνω από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου η Νότια Κορέα δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στις τελευταίες της δοκιμές όπλων.

Πηγή: Reuters, Associated Press

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share